Totaal aantal pageviews

donderdag 30 oktober 2014

Donderdag, rommelmarkt.


Dat boekje getiteld Tóch de verte Liselot stelt niet heel veel voor. Echt niet. Liselot heeft geen ouders meer, is voor het eerst in de grote stad op kamers, gaat heel braaf uit met een vroegere schoolvriend die ook eenzaam is en dat wordt niks want de schoolvriend begrijpt dat Liselot te degelijk en te verschillend van hem is. Gelukkig is daar nog een andere schoolvriend die zendeling wil worden en dat ziet Liselot dan ook als het hoogste goed.
Maar die tekeningen hè. Ik kom er niet achter wanneer dit boekje werd geïllustreerd door M. Bosch van Drakestein, ik gok eind jaren vijftig, begin jaren zestig. Maakt niet uit, ik vind ze geweldig. De tekeningen kloppen precies met het boek. Dat is ook lang niet altijd zo hoor. Bijvoorbeeld in het boek, als blijkt dat Liselot geen haast heeft, steekt de zendeling (Goof) eens even lekker een pijp op. Hij vraagt het wel eerst natuurlijk.
Ha echt geweldig. Een rommelmarktvondst, dat snap je!
Heb jij ook iets te vertellen of te laten zien van een rommelmarkt, doe dat dan vooral hier. Stuur mij je foto of je verhaal en ik plaats het de volgende donderdag. Met een link naar jouw blog natuurlijk. Mijn adres: klik

1 opmerking:

Katrien zei

Grappig, twee plaatjes waarop de man rookt.
Nu besef ik pas dat 'liever niet roken' ook in de literatuur is door gedrongen.