Totaal aantal pageviews

zondag 26 oktober 2014

Roze koeken


Vorige week was ik  in een dip. Veroorzaakt door dat stomme eczeem. Een uitbarsting als nooit tevoren en deze keer niet op een te verbergen plaats zoals knieholte bijv., nee recht in m'n gezicht. M'n ogen moest ik 's morgens open wrikken. Er kwam viezigheid uit, ik zag er uit als Dracula himself, het jeukte, deed pijn, kon m'n lenzen niet in en kon ook niet naar school. Die kinderen zouden zich te pletter zijn geschrokken.  Nou, dat dus.

Altijd als ik zielig ben, krijg ik een niet te negeren verlangen naar roze koeken.
Oké, dat is treurig, daar ben ik het helemaal mee eens. Het is troep natuurlijk, weet ik, weet ik. Maar ja.
Dus dat werden roze koeken. De kleintjes. Tja en als ik er dan een gegeten heb, wil ik er nog een en..
Spijt achteraf heb ik dan niet eens echt, zo lekker zijn ze!
Ik wou dat ik er eens goed misselijk van werd, zoals mijn man. Die wordt al misselijk als hij er alleen nog maar naar kijkt!  
Maar goed ik was dus vorige week aan het kijken bij Karin. Zie mijn link van gisteren.
Zij had ook iets over roze koeken. Dat begon met rozekoekenvla, iets dat zelfs mij te ver gaat.
Maar zelf maken kan ook, zei Karin. En dat deed ik dus. Eigenlijk heel eenvoudig.  Lekker dat ze waren! Mijn schoonzoon at er vier, wat mij veel plezier deed. Ik had er 12 en na het bezoek waren ze op. Mijn man werd niet misselijk en stelde voor dat ik nog een lading zou maken. Wat ik niet deed!
Helemaal gelukt waren ze niet. Dwz. ze moesten eigenlijk in een muffinvorm, maar die had ik niet. En het glazuur had roze moeten zijn. Het werd rood en dat kwam doordat ik iets teveel fruit had genomen. Ik heb het glazuur er ook niet netjes over kunnen strijken,want het was te dun en de poedersuiker op. Maar zo'n kloddertje heeft ook wel wat. Een heerlijk kloddertje!
Ik was tevreden en  hier is wederom het recept: klik

6 opmerkingen:

Katrien zei

Troost-koeken!!! :-) Gelijk heb je, heel vervelend eczeem in je gezicht.
De roze koeken van Karin heb ik ook eens gemaakt, omdat ze het zo smakelijk omschreef, de bovenkant zag er bij mij ook zo uit, lastig uit te smeren...maar wel lekker!

Jolande zei

Ik denk dat die Karin en ik op dezelfde school gezeten hebben :-) Roze koeken vinden we hier erg lekker, als we bij AH komen dan nemen we vaak een pakje mee.
Ik heb het recept naar de 'Afdeling Bakken' gestuurd en nu wacht ik maar af :-)
Wat akelig die eczeem uitbarsting, hopelijk is het nu weer weggetrokken.

Marloes Kreatief zei

Mmmmmmmm!

Ingrid Orens zei

Hoezo, de koekjes zijn niet helemaal gelukt ? Ze zien er super lekker uit, en ze zien er mooi zelfgemaakt uit ! Je wil toch geen koekjes bakken waarvan de mensen denken "nou, die zullen wel uit een pakje uit de winkel komen"...
En dat moet verschrikkelijk vervelend zijn, eczeem dat zo erg is dat je je lenzen niet kan indoen (hier ook een lenzendraagster, erzonder ben ik zo blind als een mol, zelfs met bril)... Hè ocharme, ik hoop echt dat het eczeem nu al wat weg is, en weg blijft !!

Anita Willems zei

Wat vreselijk vervelend zo'n uitbarsting van eczeem. Ik weet niet waarom het zo is, maar ik grijp in tijden van geestelijke nood naar eten dat de situaties alleen maar verergert. Wanneer ik eczeem aan mijn handen heb, dan komt dat omdat ik teveel kant-en-klaar koeken gegeten heb (met suiker) en als ik nou verstandig was, dan stopte ik daar mee, maar de ellende is dan te groot. En neem ik nog zo'n kant-en-klaar koek.
Je roze koeken zien er prima uit! Ik hoop dat ze troost gebracht hebben en dat je eczeem snel weer afneemt.

KnutzEls zei

Hoop dat je eczeem weer over is. Heb je er wel iets tegen? En wat is er tegen om jezelf te verwennen in zulke nare tijden. Lekker zelf bakken en opeten. Zou ze zo willen proeven 😊