Totaal aantal pageviews

zondag 9 november 2014

Achtertuin (3)

Woensdag is gelukkig een werkdag voor mij. Gelukkig, want het leek me best moeilijk om te zien dat alles van 35 jaar tuin er uit zou gaan. Dus mét de komst van de tuinman, vertrok ik naar school.
Maar om kwart over twaalf, wist ik niet hoe snel ik thuis moest komen.
We troffen het buitengewoon. De tuinman was een hartstikke leuke jongeman die supernetjes werkte en hard. En hij had weer geluk dat het gedurende de hele periode (10 dagen, het was toch heel veel werk voor zo'n postzegel) heel behoorlijk weer was.

We zagen meteen dat het goed zou worden. Dat hij maakte wat de architecte had bedacht. Af en toe liep er iets een beetje anders en dan gaf hij zijn advies. Op een hele prettige manier. Die Frank! Wat een schatje was het. We misten hem gewoon een beetje toen hij er niet meer was.

 Enfin, de muurtjes werden gemetseld en uiteindelijk gingen de planten er in én de bollen.

We zijn superblij. We hebben veel meer ruimte, het is mooi strak geworden. Makkelijk bij te houden. Er is verlichting aangelegd en we konden onze beeldjes weer plaatsen. Zelfs de kamer lijkt er lichter door geworden.
Door het lekkere weer hebben we zelfs nog een beetje kunnen proefzitten. En dat beviel ook.

Het ziet er nu nog vrij kaal en misschien een tikkeltje saai uit. Maar als die planten eenmaal lekker gaan groeien, wordt het een heerlijke tuin. Er komt nog een houten bak bij, zoals de grote houten bak, maar dan veeel kleiner, links naast de schutting.


(We vonden het best moeilijk hoor om alles te laten doen in plaats van zelf de handen uit de mouwen te steken. En het was natuurlijk ook veel duurder. Maar ja, nu is het klaar. Anders was het een gebed zonder eind geworden. Bovendien zouden we toch niet alles zelf hebben gekund).


Dit is het. Tuinproject afgerond. Met dank aan Anneke van Meegen, Groenregie en Frank.

10 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Nou, je tuintje is een prachtig, en vooral, heel praktisch stadstuintje geworden ! Zo op het eerste zicht lijkt het me iets minder onderhoudsintensief, vergeleken met de vorige versie. En veel plaats om te zitten.
Dat gaat in de lente een plaatje van een stadstuin worden !!

Katrien zei

Heel heel mooi!
Nog even gekeken naar de 'voor' foto.
De nieuwe situatie geeft een veel rustiger beeld.
De aankleding groeit vanzelf met de jaren.
Als iedereen zelf zijn tuintje aanpakt krijgen jongemannen als Frank nooit de kans een bedrijf op te bouwen, goed dat jullie het hebben laten doen.
Het is nu echt klaar.
Geniet ervan!

Ineke Jonker zei

Een goede basis en nu uitkijken naar het voorjaar als alles gaat groeien en bloeien!Doe je dan ook nog een foto om de serie compleet te maken?

Jolande zei

Dat is heel mooi geworden.

Wieneke zei

Oh, door dat kale kijk ik met gemak heen. Heb zelf een aantal tuinen opnieuw laten doen en het gaat om een goede basis. Die is hier overduidelijk aanwezig. Heel netjes gedaan, hoor. Over twee jaar ben je alweer als een razende aan het snoeien, zo hard gaat dat. ;-)

Mien zei

Wat een ruimte, kan nog een zandbak in en een kippenhok en een vijver en een vuurkorf en een barbecue: onbeperkte mogelijkheden. Maar perfect, gin hos en gin vuulte...

Bertiebo zei

Ja zal ik doen, Ineke!. En Mien, dat gaan we dus niet meer doen

KnutzEls zei

Hardstikke leuk geworden. Nu lijkt het nog kaal, maar dat schiet zo de grond uit. En lekker zitten en genieten (als het weer het toelaat)

Marloes Kreatief zei

Nou dat ziet er al heel anders uit maar hoop dat je straks een plaatje zet als alles in de bloei komt ,had al even op haar site gekeken ,klonk allemaal goed en ziet er mooi uit denk dat het straks prima bevalt ,veel plezier ermee ,zou voor mij ook wel wat wezen ,maar de stap nemen is best moeilijk,gr marloes

Jacqueline zei

Zo daar is flink gewerkt. Ik denk dat als het volgende zomer al een mooi groen geheel zal zijn. Ook leuk die muurtjes. Mooie plekjes voor Anna om lekker te spelen.