Totaal aantal pageviews

donderdag 27 november 2014

Donderdag: Rommelmarkt (VerzamelaarsJaarbeurs)

Het heet dan wel geen rommelmarkt, het heet VerzamelaarsJaarbeurs, maar voor mijn gevoel was het één gigantische rommelmarkt.
Met verzamelingen, dat wel. Het was in Utrecht, vorig weekend en wij zijn er één dag geweest.
Mijn man had nog het plan om na de beurs nog even Utrecht in te trekken, de stad Utrecht. Maar dat is er niet van gekomen, geen tijd meer voor.
Ha, er zijn vijf grote hallen en meer dan 2000 kramen. Ik vond het echt een soort paradijs.
On-ge-loof-lijk wat je er allemaal ziet en kunt vinden.
Jammer genoeg mocht er van sommige standhouders niet worden gefotografeerd. Ik heb het al vaker gezegd, maar ik blijf het herhalen: belachelijk! Begrijp goed, ik wilde geen mensen fotograferen. Alleen spullen. Mocht soms niet met als argument dat ik dan de foto's op Marktplaats zou kunnen zetten om te verkopen. En een keer het argument dat de spullen niet op Internet mochten, om 'ze fris en nieuw te houden voor de markt'. Daar kon ik nog wel om lachen, wat een onzin, fris en nieuw. Alles is daar oud en vaak ook niet bepaald fris. Maar goed, van veel standhouders mocht het wel en ik had een heerlijke dag!!
Ik denk dat ik maar gewoon een paar foto's laat zien.


Enfin, ik kan nog wel een tijdje zo doorgaan. Veel heb ik niet gekocht. Die lintjes met initialen vond ik zo leuk. Die nam ik mee, met mijn initialen BG natuurlijk.  Geen idee wat ik er mee moet.
Wat ik verder nog kocht laat ik later nog wel eens zien. Ik kréég ook iets en ook dat laat ik later nog zien.
En dan was er nog een twijfelgeval.

Dit stoeltje namelijk. Ik zag het en was meteen verliefd. Ik kende het ook. Het is van Kembo, Gispen. Kembo is de fabriek die Gispen oprichtte in 1953 en waar hij een aantal jaren ontwerpen voor maakte.
Het stoeltje was opnieuw bekleed. Het is een perfect model voor mensen zoals ik, die nogal klein zijn uitgevallen. Ik vond het ook beslist niet te duur. Maar ja, de bekleding (nog blauwer dan je op de foto ziet) zou absoluut niet in ons huis passen. Dus dan zou ik andere bekleding moeten gaan verzinnen en dat er dan op moeten laten maken. Nou ja, dan werd het alsnog een heel duur stoeltje. Dus we kochten het niet. Maar ik denk er nog wel steeds aan. Want wat wás het een geweldig stoeltje.

Heb jij nou zelf een rommelmarkt/kringloop/verzamel foto of verhaal, mail hem en ik laat hem de volgende donderdag hier zien. Met een link naar jouw blog natuurlijk. Hier is mijn adres: klik


6 opmerkingen:

Mirjam zei

Heerlijk is dat hè, struinen over een rommelmarkt-verzamelaarsmarkt. Hier in de buurt worden ze regelmatig gehouden, o.a. in de Expohallen, waar jaren geleden de Floriade gehouden werd. Ook megagroot en je weet niet wat je ziet... Ik mag er dan ook graag elk jaar wel een keertje naar toe...
Ik wens je een heel fijne dag,
Liefs, Mirjam

Marga zei

Dat lintje met je initialen kun je gebruiken als lusje in je jas of zo!

KnutzEls zei

Wat een lief stoeltje.

Ingrid Orens zei

Ik heb vandaag net hetzelfde meegemaakt ! "Sorry geen foto's"... Duh, hoe flauw... Het is toch maar een rommelmarkt, en 't is niet alsof er een ongekend werk van Picasso ligt, wat ik wil fotograferen...

Maar dat je dat stoeltje niet gekocht hebt, ga je daar geen spijt van krijgen ;-) ?

Bertiebo zei

Ik heb hartstikke spijt!!

Onlie Mie zei

Amaai wat een paradijs moet dat geweest zijn! En dat je spijt hebt van dat stoeltje! Dat geloof ik best!
Nu maak je me wel curieus naar wat je dan nog wel gekocht en gekregen hebt! ;-)