Totaal aantal pageviews

zondag 16 november 2014

Paris, Parijs (2)

Dit is het terras van het Café des Deux Moulins. Een populaire kroeg sinds het succes van de film Le
Fabuleux Destin d'Amelie Poulain. We maakten er een kleine omweg voor. Men kijkt er binnen niet van op als je even een foto wilt maken.


Parijs heeft werkelijk ontelbare terrasjes. Vaak zijn ze verwarmd en aan het eind van de middag op de eerste dag, dronken we op zo'n terras een glas wijn. Lekker buiten, op 10 november!  
Daarna ging het mis. 
We hoefden geen restaurant meer op te zoeken, want misselijk, kramp, overgeven. Dat is armoe hoor in zo'n hotelkamer. Het ging in mijn geval de hele nacht door.
De volgende morgen ging het wel weer dacht ik. Maar dat was niet zo. De rest van de dag in bed doorgebracht. Grrrr!
Het gekke is dat dit bij ons voorlaatste bezoek precies zo is gegaan. Zo zonde van de tijd. Maar niks aan te doen.

Ik denk niet dat het door dat glas wijn kwam hoor, misschien was het wel de éclair die ik zo nodig moest proberen, dat zou ook heel goed kunnen. Een eclair speculos. Tssss...ik had het kunnen weten. Een eclair hoort gewoon chocolat te zijn, of café. Speculos, in Parijs...


5 opmerkingen:

Anita Willems zei

Oh ja, da's waar ook ...café des deur moulin...daar ben ik ook nog eens geweest..
Ben je ook binnen geweest ? Die toiletten herinner ik mij nog.

Wat vervelend dat je ziek werd. Nee, dat is geen pretje in een hotel. Het vertroebelt ook een beetje de herinneringen aan zo'n uitstapje :-(

Marloeskreatief zei

jammer echt balen maar weer een rede om nog eens terug te gaan!!!

Jolande zei

Zoiets is nooit leuk, maar op een hotelkamer nog eens extra vervelend.
Inderdaad een reden om nog eens terug te gaan en dan maar met een boogje om de eclairs heenlopen :-)

Ingrid Orens zei

Hè dát is pas balen, in Parijs zitten, en ziek worden !! Volgende keer zeker geen éclairs meer eten... Want de wijn, dat lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat dat de oorzaak was... (Alhoewel, met die parijzenaars weet je nooit, hygiëne is nu net niet hun sterkste punt...)

Susan Sondeyker zei

Oh hè dat js balen. Op onze huwelijksreis was manlief ook ziek, lagen iedere dag (behalve de eerste) al om 16 uur in bed. Maar och daardoor hield ik het zelf wel beter uit want zo heel veel energie heb ik nu ook weer niet om de hele dag rond te lopen.