Totaal aantal pageviews

zondag 21 december 2014

Kerstpakket!

De vrijdag was al zo leuk begonnen. Ik ging kijken naar de kerstviering van de onderbouw en de middenbouw op school. Daar was ik nog nooit bij geweest. De bovenbouw viert altijd kerstfeest in de eigen groep.
Maar nu kon ik in alle rust gaan kijken en luisteren. Het was echt leuk en soms ontroerend.
Alle groepen deden wat, er werd gezongen,  het kerstverhaal werd verteld en er ontstond gaandeweg een levende kerststal. Met als hoogtepunt een aanvankelijk nog zwangere Maria, die het kussen onder haar kleding overduidelijk niet zo lekker vond zitten.
Gelukkig kwam er verlossing voor haar in de vorm van een piepklein, pasgeboren kindje van een collega. Zo'n prachtig meisje. Er ging echt een zucht door de aula: oooooohhhh. 

's Middags was er een kerstborrel op school, met aansluitend een buffet. En werd er een kerstpakket uitgereikt.
Ik vond dat altijd zo'n prettig begin van de kerstvakantie. Naar huis, 's avonds laat,  op de fiets met dat pak achterop en de heerlijke gedachte dat er twee weken vakantie aan vast zaten, die op dát moment begonnen.
En raad eens wat?  Ook al werk ik al lang niet meer echt, maar vrijwillig, het voelt nog steeds geweldig om die vrije tijd te hebben en de vakantie voor de boeg! En ik kreeg ook een kerstpakket. Echt super!


Ieder jaar is er wel een grappende collega die op Facebook meldt erg blij te zijn met de vakantiechecque in zijn kerstpakket. Of met iets heel anders dat er  uiteraard niet in zat. Dat is zo langzamerhand traditie geworden.

Maar nee, de kerstpakketten waren  niet gepersonficeerd, voor zover ik weet natuurlijk hè. Maar wel erg leuk. Kijk, dit zat er in:
Ik denk dat dit zo'n pan is waarin je langzaam iets gaar kunt stoven. Daarbij een grote snijplank van bamboe, olijfolie, pastasaus, pesto, lasagna en... truffels.
Het was een mooie dag. 
Tot mijn spijt moet ik bekennen dat de truffels bijna op zijn!

5 opmerkingen:

Jolande zei

Wat leuk dat je ook een kerstpakket kreeg.
Ik ken het gevoel wel, wij kregen vroeger ook kerstpakketten, maar daar zijn ze helaas jaren geleden mee gestopt.

Mirjam zei

Wat een prachtige pan zeg, leuk hoor zo'n kerstpakket.
Geniet lekker van je vakantiegevoel, heerlijk is dat hè?
Fijne zondag,
Liefs, Mirjam

Ingrid Orens zei

Nou, dàt is inderdaad een sjieke stoofpot !! Hoe fijn, zo een mooi Kerstpakket !

Hanneke zei

Dat is een dik kerstpakket!
Ik heb er zelf nooit een gekregen :-(
Dat wordt nu dus slow cooken ....

Bertiebo zei

Hanneke: nee op de eerste scholen waar ik werkte kregen we niets. Ik weet nog na tien jaar of zo dat we een boterletter kregen met Sinterklaas. Iedereen was verbijsterd!
Slow cooken, dat denk ik niet echt, ben ik niet geduldig genoeg voor.