Totaal aantal pageviews

zaterdag 3 januari 2015

Bon Dieu

Als je deze filmposter bekijkt, kan je al een beetje raden waar de film over gaat. En ouder wordend Frans echtpaar (zij zijn gaullisten en katholiek) heeft vier prachtige dochters. Die dochters zijn op één na aan de man. De eerste trouwt met een Chinees, de tweede met een Jood en de derde met een Arabier. Het echtpaar vraagt zich af wat ze in godsnaam verkeerd hebben gedaan. Ook de drie schoonzoons vinden het lastig. En de stemming is bij familiebijeenkomsten gespannen. Als de Jood iets wil of zegt gaat de Arabier dwars liggen en andersom en allebei hebben ze het over 'die Chinees'.
Uiteindelijk kunnen ze toch wel goed overweg, al blijven de stekeligheden.
En dan Grace a Dieu, krijgt de jongste dochter een relatie. De ouders zijn blij, want eindelijk een katholiek, ze zullen in de kerk kunnen trouwen. Tja en dan blijkt dat de vierde schoonzoon weliswaar katholiek is, maar ook zwart!! Dat had de jongste dochter even niet verteld en de zwarte Charles was ook vergeten zijn ouders te vertellen dat hun a.s. schoondochter wit is en Europees.

Nou zo'n verhaal dus. Het kan zijn dat je er bij voorbaat al niks aan vindt, natuurlijk. Maar wij hebben echt erg gelachen. Ik vond het een heerlijke, ontspannende film. Scheurtje 4!

3 opmerkingen:

Mirjam zei

Hoi Bettie,
Dit lijkt me een film om van te smullen...heerlijk. Komt op mijn lijstje hoor, dank je...
Fijn weekend,
Liefs, Mirjam

Anita Willems zei

Klinkt als een heerlijke film. Die Fransen weten wel raad met films over familiebanden.

Onlie Mie zei

Haha wat een geweldige film! Wil ik zeker een keertje zien hoor!