Totaal aantal pageviews

maandag 19 januari 2015

Flavia de Luce

De smaak van venijn was indertijd het eerste boek over Flavia de Luce dat ik las. Gisteren las ik het -tot nu toe- laatste deel. Slotakkoord voor een moord. Geschreven door Alan Bradley.
Flavia is een hartveroverende heldin. Ze is nog heel jong, woont in een groot oud Engels huis, Buckshaw,  in een dorp genaamd Bishop's Lacey. (Hoe Agatha Christieachtig is dat).
Flavia heeft een haat-liefdeverhouding met haar twee oudere zussen. Haar moeder is overleden toen ze nog heel klein was en haar vader is niet echt een betrokken vader. Flavia heeft een eigen scheikundelaboratorium in huis waar ze naar hartelust experimenteert met gif. Daarbij is ze ontzettend nieuwsgierig en steekt haar neus in allerlei zaken die haar eigenlijk niet aangaan, maar die er wel iedere keer toe leiden dat er een moord wordt opgelost.
Heerlijk boeken. Niet ingewikkeld, lekker lezen.
Ook van dit deel zal ik de plot natuurlijk niet vertellen. Maar het slot maakte me al weer nieuwsgierig naar het volgende deel.
En zojuist kwam ik erachter dat ik deel twee gewoon gemist heb. Wat heerlijk. Op naar de bieb.
Mocht je deze serie willen lezen, raad ik je wel aan om gewoon bij deel 1 te beginnen. Je snapt deel vijf heus wel hoor, maar het is gewoon leuker om ze allemaal achter elkaar te doen!
Ik kwam er ook achter dat er een tv-serie gemaakt gaat worden van de boeken. En dan nog wel door Sam Mendes, niet bepaald de eerste de beste. Ha, kanniewachten!

2 opmerkingen:

Anita Willems zei

Wat weer een leuke aanrader heb je!
Ook deze gaat om mijn lijstje :-) Dit is echt iets voor mij.
Misschien dat ik maar even een tijdje niet bij je langskom op je blog, want mijn to see , to read and to do lijstje groeit sneller dan ik het af kan werken :-)

Wieneke zei

Ik heb deel 1 op jouw aanraden met veel plezier gelezen en ben toen gestopt.... niet uit onwil, maar gewoon omdat ik er niet meer aan heb gedacht. Flavia staat op de leeslijst. Maar eerst moet ik nog door 'Het lied van de loopgraven' van William Faulks. Een dikke pil, maar wel een uitstekend verteld verhaal.