Totaal aantal pageviews

zondag 8 februari 2015

Trouwen (Sri Lanka 9)

In Kandy bevindt zich de Tempel van de Tand, een Boeddhistisch heiligdom, waar een hoektand van Boeddha wordt bewaard. Misschien dat ik het daar later nog eens over heb.
Ons hotel was tegenover die tempel, aan de achterkant. En daarvoor was een pleintje.
Omdat de omgeving van het hotel me leuk leek waren we 's morgens heel vroeg opgestaan om de boel te verkennen. Nog ruim voor het ontbijt.
En dat was goed gezien, want op dat pleintje waren die dag heel wat  bruidsparen te bewonderen tijdens het maken van hun fotoreportage. Zeker niet toevallig op die plek, maar juist vanwege de nabijheid van de tempel.
Ik maakte een praatje met een een fotograaf en hij vertelde dat een huwelijk vaak plaats vindt op basis van de horoscoop. Niet alleen de beste dag om te trouwen, maar ook óf er getrouwd kan worden, wordt bepaald door de horoscoop. Ouders zetten ook vaak een advertentie in de krant, met een volledige omschrijving van hun kind en dan kan er gekozen worden. Bijzonder en ook vandaag de dag nog aan de orde.
Hoe dan ook, ik heb erg genoten die ochtend in het vroege zonnetje op dat pleintje. Want getrouwd wordt er in vol ornaat. Kijk maar:Veel later tijdens de reis zag ik nog een heel andere bruid. Niet in de buurt van een tempel, maar wel op een mooi punt:

En op de allerlaatste dag, toen we weer heel vroeg waren opgestaan om te genieten van de zonsopgang aan zee, zagen we haar:


En hem! Zij was leuk, maar hij zag er toch wel heel raar uit met z'n korte broek en z'n tijgershirt!
Een vlag op een modderschuit, zoiets. Ik heb een tijd staan kijken hoor, maar het was toch echt de bruidegom!

Ps.: ik vind dat ene giechelende bruidsmeisje zo leuk. En de bruid die even snel haar mobieltje pakte. Volstrekt normaal natuurlijk, maar toch voor mij wat onverwacht!

2 opmerkingen:

Mirjam zei

Mooi om wat van het trouwen in andere culturen te weten te komen... Prachtige foto's!
Fijne zondag,
Liefs, Mirjam

Happy Earl Grey zei

Wat een prachtige foto's altijd leuk om te zien hoe het trouwen bij anderen gaat. Schitterend!
Groetjes El