Totaal aantal pageviews

donderdag 5 februari 2015

Tuk Tuk ( Sri Lanka 7)

Een tuk tuk is een soort overdekte brommer, maar dan op drie wielen: eentje voor en twee achter.
Het wemelt er van in Sri Lanka. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je geen vervoer kunt vinden.
Kijk, dit vond ik de allerleukste:

In onze laatste verblijfplaats, Mirissa, hoorde ik op een gegeven moment steeds het melodietje van Für Elise. En ik dacht westers als ik ben 'nou dat zal wel iemands telefoon zijn'.
Maar ja, toen hoorde ik het wel erg vaak die dag. Ook als er niemand met een telefoon in de buurt was. Bleek het de bakker te zijn met zijn bakkerstuktuk.
Hij reed de hele dag rond met zijn Elise én zijn overheerlijke broodjes. Dat verwacht je toch niet hè op zo'n tropisch eiland.

Dit vond ik de leukste foto van een tuktuk:

Twee blote voeten uit een tuktuk. De eigenaar lag een (tuk)tukje te doen in afwachting van de volgende klant.
Echt bijzonder vond ik dat er soms op een bepaalde plaats wel 20 tuktuks staan te wachten. Maar ook op rustige plekken, werkelijk overal vind je een tuktuk.
Frits zag er ergens eentje te koop staan, een nieuwe. Die kostte omgerekend zo'n 2000 euro. Ik had er best eentje mee willen nemen. Maar niet nodig, want ik heb ze al lang in Nederland gezien.
Op een bepaald moment ben ik ook echt naar tuktuks gaan kijken. Vaak hebben ze namen achterop of teksten. En allemaal zijn ze van binnen versierd. Hoe dan ook: tuk tuks bepalen in hoge mate het beeld van Sri Lanka!


Nou oké dan, nog eentje. De laatste tuktuk. Maar vooral omdat het zulke lieve vrouwen waren, die later nog even uitgebreid voor mij gingen poseren: 

5 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Een fantastische reis hebben jullie gehad! Oh en die gekke buschauffeurs! Niet te begrijpen dat er niet meer ongelukken gebeuren hé. Maar dat jullie van deze vakantie genoten hebben is heel duidelijk!

Jolande zei

Ik heb een zwak voor tuk tuk's. Op de Azoren zie je ze ook rondrijden en ik heb gezegd dat ik t.z.t er eentje wil hebben om de boodschappen mee te doen :-)
En tegenwoordig zie ik er regelmatig eentje hier in de straat voorbij rijden.

Mirjam zei

Lijkt me echt wel heel leuk, een ritje in een tuktuk...
Mooie foto's heb je ervan genomen en ja, die blote voeten zijn wel heel leuk in dat verband...
Fijne dag,
Liefs, Mirjam

KnutzEls zei

De eerste keer in zo'n tuk-tuk stond ik doodsangsten uit. Maar ik had het voor geen prijs willen missen.

Ingrid Orens zei

Mooie foto's !! Vooral de blote-voeten tuktuk en de mooie madam tuktuk !
Ik probeer hier ook al jaren De Man te overtuigen de europese versie van de tuktuk voor me te kopen, de vespa appe, maar ik krijg 'm niet overtuigd. Verdorie.