Totaal aantal pageviews

maandag 2 maart 2015

Moestuintje

Ik hoorde iemand praten over 'het moestuintje' van Albert Heijn. Dat het reclame was en geld aftroggelen en flauwekul. Echt een chagrijnig type was het. Haar gesprekspartner mompelde maar wat. Die vond het waarschijnlijk wél leuk, maar had geen zin in een zeurgesprek.
Later las ik een blog van een (dit keer) niet nader te noemen iemand (hahahaha) die om allerlei andere redenen de actie verfoeide en zelfs (ik zweer het) terug wilde naar de wuppies of de flippo's. Nou vraag ik je...
Kijk, het is natuurlijk reclame, maar ja overal is reclame, soms te erg voor woorden. Maar dit... ik vind het echt leuk.
Ik kijk iedere morgen als eerste in mijn privé moestuintje. Dan druppel ik de bakjes en beoordeel ik de groei. Ik draai soms de bakjes, zodat de plantjes lekker recht groeien. En ik geniet er van.


De rucola ging aanvankelijk het snelst, maar staat nu op het punt door de radijs te worden ingelopen.
Selderij, bieslook en krulpeterselie doen nog niks zichtbaars en de tijm is gisteren heel voorzichtig begonnen. Daarnet heb ik de bieslook even in de volle zon gezet, want dat leek me goed voor de bieslook.

Ik heb nog niet alle potjes. Maar daar doe ik wat aan:
Bij Albert Heijn stel ik me, na enig schaamteloos gluurwerk, op achter iemand met een volle tot zeer volle kar.  Die ik inschat op 'nee, ik doe niet mee, dankuwel, want ik heb a. een tuinman, b. geen tuin, c. geen (klein)kinderen of d. geen zin
Dan even wachten tot de kassière haar vragen heeft gesteld ( hebt u een bonuskaart, spaart u zegels?) tot ze eindelijk toe is aan de belangrijkste vraag:  'Wilt u een moestuinpotje? '
Als de klant in kwestie het afwimpelt, dan sla ik toe: Óh mevrouw/meneer, mag ik uw potjes'
Meestal levert dat een ietwat meewarige glimlach op, maar ik krijg de potjes. Dan nog even opletten of de kassière goed telt en dan komen mijn eigen boodschappen aan de beurt.
Mijn man doet heel vaak de boodschappen en hij doet precies hetzelfde.
Allebei hadden we ervaring opgedaan met de kristalzegels. Die spaarden we zelf niet, maar onze dochter besloot ongeveer een half jaar na de start van de actie toch te gaan sparen en of we mee wilden sparen. Is gelukt hoor en we hebben inmiddels een prima beoordelingsgevoel ontwikkeld!

De vraag is nog even wat te doen met de andijvie en de kropsla als die echt groot worden. Want in onze nieuwe tuin is niet in een moestuingedeelte voorzien. Maar ik verzin heus nog wel wat. Of niet, dat kan ook.

12 opmerkingen:

Anita Willems zei

Grappig verslag :-)
Jij zou zó naar de casino's in Las Vegas kunnen als 'lurker'; kijken wie al heel lang - zonder succes - muntjes in een slot machine heeft gegooid en dan als diegene het opgeeft, je slag slaan en met een paar muntjes de jackpot er uit halen ;-)

Gisteren heb ik met de kinderen onze zaadjes gezaaid. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Of het vergeten groenten worden of niet....

Jouw zaadjes komen al goed op!

Marloes Kreatief zei

Ha ha ,ja het is gewoon leuk en ieder die mee doet heeft plezier ,moeten we niet ons eigen leven leuk maken ,nou dit helpt daarbij toch alles wat groeit en bloeit dat heeft die niet zo gezellige mevr zeker nog niet ontdekt ....ha ha
Maar ik wel hoor en ja ik kijk de zaadjes de grond uit en vraag ze of ze lekker willen groeien ,en die andijvie. Doe er 1 in een grote pot ,potandijvie ook leuk

Bertiebo zei

Nou zie je, daar is de oplossing al. Potandijvie. Ga ik doen, Marloes!

Bertiebo zei

Ha, Anita. Ja dat denk ik ook. Alleen, ik wil niet naar Las Vegas, hihi. Het lijkt mij ook leuk om het met kinderen te doen. Net als vroeger, met tuinkers.

KnutzEls zei

Er ligt hier op het bureau een agenda (van de Postcodeloterij) waarin ik mijn blogjes opschrijf. 3x raden wat ik morgen heb staan? Juist, ja moestuintje. Ik vind het ook superleuk en al die zeurpieten of azijnschrijvers moeten maar iets anders zoeken. De TV-reclame met die oma die alle kruiden afgeknipt had en later staat te bedelen om nieuwe potjes, ik vind het super. En morgen schrijf ik er ook gewoon over, kan het mij schelen ... ;-)

Jolande zei

Ik heb net het logje van Jasmine zitten lezen en waar ging dat o.a. over? :-)
De hele happy Family is heer zo gedresseerd dat ze altijd ja zeggen op de vraag of we iets sparen, want
als we er zelf niets mee doen, hebben we er tot nu toe altijd anderen er een plezier mee kunnen doen.
Onze AH lijst was enorm en daarom gingen we zaterdag naar Maastricht (ik kan haast niet wachten tot het filiaal hier eindelijk open gaat)
Nu hebben we dus ook moestuinpotjes, allemaal verschillende wat de cassiere maakte net een nieuwe doos open.
Potandijvie zal ik doorgeven aan Jasmine, die zich met de moestuin bezig houdt.

ps grappig dat je niet naar Las Vegas wil, daar wil ik ook echt niet naar toe.

Onlie Mie zei

In ieder geval lijkt het mij heel leuk... ben benieuwd wie gaat winnen!
Wel grappig jouw inschattingsvermogen... ik voel al je ontgoocheling wanneer je d'r naast zit!
;-)

Ingrid Orens zei

Ik vind die AH actie ook leuk ! Toch veel plezanter dan de -tigste actie met zegeltjes voor korting op handdoeken of keukenmessen (Carrefour, lezen jullie mee aub ? ;-))

Mirjam zei

Maar natuurlijk is dit leuk! Wie dit niet leuk vindt, die snapt er helemaal niets van. Zeker is het voor kinderen heel erg leuk en ook nog leerzaam om te zien hoe er uit zaadjes toch echte kruiden en groenten komen, en voor grote dames is het leuk om eens te proberen een echt groentetuintje te creëren. En dat hoeft echt niet een hele moestuin te zijn, dat kan ook heel goed in grotere bakken... of emmers...
Zo ook met die andijvie of sla, wij doen het ook zo elk jaar...
Heel fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Hanneke zei

Ik neem alles aan, van alle acties.
Als ik er zelf niets van wil, is er altijd wel een bekende die het spul wel wil. Ik heb al vaak iemand blij gemaakt door de laatste ontbrekende zegeltjes te leveren.

Ineke Jonker zei

Mijn moestuin doosjes staan te wachten om inkleuterklas te gebruiken. Zegt manlief net:'nee hoor, ze zijn voor thuis!'.
Wij hebben er dus ook plezier van!!

Zaanse Zolder zei

ik vind het ook leuk hoor, de vensterbank staat vol :-) Radijs, basilicum, broccoli, tijm en bieslook zijn al lekker groen.