Totaal aantal pageviews

maandag 24 augustus 2015

Koekjes

Op onze oppasdag, moeten we vroeg opstaan, ontbijten we dus ook vroeg en tegen de tijd dat we aankomen, zijn we eigenlijk altijd een beetje hongerig. Oké, ik bedoel: hebben we trek in iets.
Onze dochter of schoonzoon hebben dan vaak iets lekkers voor ons gekocht. Normaal hebben ze geen koekjes in huis en wij ook meestal niet.
Want als we ze wel hebben gaan ze op ook, heel erg, ja.
Maar goed, de laatste keer hadden ze koekjes gekocht en die waren zo superlekker dat ze geen lang leven hadden. Heel erg, ja.
Genoten hebben we er wél van. Heel erg, ja.
Gewoon van AH. maar met de hand gemaakt. Kijk en dát vond ik nou tamelijk curieus. Met de hand gemaakt en dan verspreid over al die winkels? Hoe kan dat?

Wat is het toch fijn om zo maar even te kunnen googelen:
Het blijkt hier om een bakkersfamiliebedrijf te gaan. Opgericht in 1938 door een Zeeuw: Co van Strien.
Hoe dat dan gaat met die koekjes, kun je hier zien: klik

En weet je? Natuurlijk kun je dit soort koekjes zelf bakken. Zelfs ik kan dat en dan met de juiste ingrediënten, zullen ze beslist lekker worden.
Maar dan moet je er de tijd voor hebben en nemen.  Dit is toch echt wel makkelijk. En nogmaals: erg lekker!

10 opmerkingen:

KnutzEls zei

Die zijn superlekker!!!

Onlie Mie zei

Ze lijken me heel lekker...ook nog ecologisch verpakt? Maar als ik even googel kan je die over heel Nederland verkrijgen... de bakkerij is overgenomen door de kleinzoon...slaapt die man dan wel ooit ...handmade koekjes? En zijn die dan even duur dan de pannenkoeken in Nederland! ;-)

Onlie Mie zei

Als de pannenkoeken uiteraard....pffff 't is nog vroeg hé!

Wieneke zei

Ik heb ze ook net ontdekt, want wij hebben sinds kort een AH op 9 km afstand. Ik kan mijn plezier niet op, dat begrijp je. Alle soorten van Van Strien zijn lekker, maar die citroendingen zijn inderdaad té jammie.

Marthy Berends zei

Lijkt me erg lekker, maar in ons boerendorp in Nederland geen AH en ik blijf mijn kleine supermarkt daar trouw. Veel te bang dat ie anders verdwijnt.

Ingrid Orens zei

Hmmm met citroen... ik ga meteen op zoek in de AH !

Els04 zei

mmm!

Pippa's Hus zei

Mmmm die zien er heerlijk uit! XX Esther

Marloes Kreatief zei

Ziet er heerlijk uit kan ik niet ontkennen ,maar bak ze toch het liefst zelf ,is zo gebeurt joh ...maar ja ook hier mag dat niet te vaak voor de lijn want oh ik ben er ook gek op

Hanneke zei

Die ga ik ook maar eens opzoeken.

Alleen, dat 'met de hand gemaakt'moet je natuurlijk niet al te letterlijk nemen.
'verse eitjes van het Rondeel (een zeer diervriendelijke kippenboerderij) worden door ons zelf getikt' maar dan wel met een machine, zo te zien.