Totaal aantal pageviews

maandag 17 augustus 2015

Marius van Dokkum

Zou het toeval zijn dat verschillende mensen ons bij (feestelijke) gebeurtenissen kaarten sturen met werk van Marius van Dokkum?
Zouden die mensen ons een Marius van Dokkum - echtpaar vinden? Ik hoop het toch niet en zal het maar als een grapje beschouwen.

Hoewel, ik heb mijn man wel eens wakker gemaakt, midden in de nacht, omdat er een of ander beest in slaapkamer of tent zat. En eh misschien wel vaker dan eens.

Ik moet ook zeggen dat mijn man van een biertje houdt én van gevulde koeken (echt!) en ik houd van chips. Maar we zijn het niet hoor, echt niet, we hebben geen kat.

Haha deze kaarten kregen we allebei in juli en toen ik laatst in de bieb was, waar ze zo'n folderrek hebben, vond ik daar een aankondiging van een tentoonstelling van het werk van Marius van Dokkum. Hier vlakbij, in Andijk. Hmmm, misschien maar eens even gaan kijken of er nog meer overeenkomsten zijn...

Die waren er niet. Maar de tentoonstelling was erg leuk. Het werk van Marius van Dokkum is vaak grappig. Knap werk eigenlijk wel.
Ik vroeg me af of ik thuis zo'n schilderij zou willen hangen. Maar dat was toch niet het geval. Ik kan niet goed uitleggen waarom niet, maar ik ben bang dat het na een tijdje zou gaan vervelen, hoe leuk ik het ook vond om te bekijken.  Op éen schilderij na, dat ik wél echt mooi vond. Muurhangwaard! Jammer genoeg mocht ik binnen geen foto's maken, dus dit is niet het hele schilderij maar een deel van een reproduktie.We hadden echter een hele mooie middag die afgesloten werd in een heerlijke theetuin, ook in Andijk. Wat kan ik daar toch van genieten, een grote pot thee met een overheerlijke scone en prettig gezelschap. Theetuin De Libel in Andijk. Aanrader!

De 'maakt niet uit-thee' vond ik grappig, maar nam ik niet. Het maakt wél uit!
 
Voor meer info over de theetuin: klik

Info over de expositie, vind je hier: klik

Ik ben nog niet klaar met Praag hoor. Dit was een tussendoortje omdat de expositie nog maar tot 12 september is. De theetuin sluit ook na september.
En ik vergeet nog te vertellen dat er ook nog een hoedenmuseum is. Genaamd 'Zet hem op'. Dat is aan dezelfde weg. Maar ik ben er niet geweest en kan er dus niets over vertellen.

6 opmerkingen:

Marthy Berends zei

Leuk! Wij gaan museumjaarkaarten aanschaffen en daar deze winter veel plezier aan beleven. Ik ben gek op theetuinen, kan er niet langslopen of fietsen of ik moet het bezoeken. Jammer dat je dit in Frankrijk, tenminste niet hier, helemaal niet ziet. Misschien moet ik er zelf maar een beginnen;-)

Katrien zei

Bier en gevulde koeken :-)
De link naar de expositie lijkt niet te werken, Bettie.

Willy zei

Prachtig werk van hem en je schiet gegarandeerd in de lach. Volgens mij heb ik ook al eens een kaart gekregen en zelf ook verstuurd. Met mijn ouders zijn wij naar een tentoonstelling bij hem thuis geweest. Zij vonden het werk ook geweldig. Toevallig ben ik gisteren op zijn website geweest om te kijken wanneer de tentoonstelling op de deel van zijn boerderijtje in Ugchelen zou plaatsvinden (meestal in september), maar dat gaat wegens omstandigheden dit jaar niet door. Ik zag wel dat er van 18 sept.2015 tot 3 jan.2016 een tentoonstelling is in het Stadsmuseum van Harderwijk.
Van theetuinen hou ik ook wel, dus dit adres noteer ik.

Bertiebo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Bertiebo zei

Deze expo was gratis, Marthy. Maar van een museumjaarkaart heb je zoveel plezier. Nu wonen wij wel gunstig, dat moet ik er wel bij zeggen, maar wij halen het er met gemak uit!

Anita Willems zei

Hahaha, Marius van Dokkum-echtpaar :-)
Die expositie klinkt leuk. En die theetuin ook.