Totaal aantal pageviews

donderdag 12 november 2015

Relatiebox

Ik las over de relatiebox.
Dat is een variant op de Blije Doos die je krijgt als je zwanger bent. Met daar in gratis tips en dingetjes en reclame voor de aanstaande ouders. Vooral reclame natuurlijk, maar toch leuk.
De gemeente De Ronde Venen wil nu een relatiebox introduceren,  met informatie en tips ‘over hoe jonge stellen de relatie goed kunnen houden én waar ze terechtkunnen als het mis dreigt te gaan’. Op deze manier hoopt de gemeente niet alleen vechtscheidingen en vechtrelaties te voorkomen, maar ook meer grip te krijgen op problemen achter de voordeur.
Nou, daar sta ik dan van te kijken. Mij lijkt het dat jonge stellen zo'n box niet echt nodig hebben. Ik bedoel in de meeste gevallen houden jonge stellen nog wel van elkaar, anders zijn ze geen stel zou ik denken.
Hoe dat allemaal weer moet worden geregeld en wat dat allemaal zal kosten, daar heb ik nog niks over gelezen.
Ik snap de gemeenten wel. Sinds zij verantwoordelijk zijn voor de Jeugdzorg merken ze natuurlijk dat sommige kinderen in die Jeugdzorg terecht komen door moeilijke situaties thuis. 
Maar of een relatiebox voor jonge stellen dan gaat helpen, dat betwijfel ik.
Ik zou het wel goed vinden als nieuwe ouders een ouderschapscursus zouden kunnen krijgen. Maar niet verplicht, zeker niet verplicht. 

3 opmerkingen:

Mirjam zei

Ik denk dat jonge stellen helemaal niet zitten te wachten op informatie voor als het misgaat. Want het gaat namelijk helemaal niet mis... niet bij hen toch...
Dat het helaas voor heel veel stellen wel zo is, dat wil je nog niet weten als je nog een jong stel bent.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam

KnutzEls zei

Zo'n doos bevat toch allemaal reclamespul. Wat zal dat dan moeten zijn? Weggegooid geld, naar mijn mening.

Vlimbouter zei

Gaat de gemeente er dan van uit dat het in de meeste gevallen mis zal lopen? Dat lijkt me een bizar uitgangspunt...