Totaal aantal pageviews

woensdag 9 december 2015

Stappenteller

Mijn gezondheid is momenteel niet echt goed. Van hardlopen kan geen sprake zijn. Maar ja, de ouder wordende mens moet wel bewegen en blijven bewegen (evenals de jongere mens,  trouwens). Dat weet ik heus wel. 
En dus wandel ik.
'Wandelen doe ik later wel, als ik oud ben', riep ik vroeger uit. Nu is het blijkbaar zo ver.
Ik wandel. Dagelijks.
Ik heb uitgezocht hoeveel je moet wandelen per dag en dat is zo'n beetje 10.000 stappen. Dat schijnt voldoende beweging te zijn.
Ik heb een stappenteller aangeschaft die mij precies vertelt of ik die 10.000 stappen haal. En eerlijk gezegd, dat is voor mij erg stimulerend. Ik word zeer tevreden als ik het doel bereikt heb, dat moet ik zeggen.


Eigenlijk vind ik het best fijn. Ik probeer zo veel mogelijk verschillende routes hier in de buurt uit. En zo lang het niet vreselijk koud is...
Gisteren liep ik in de regen. Heel gek, maar dat was ook best lekker.
Het is meer de eerste stap die je elke keer weer opnieuw moet zetten, die me moeite kost. Gaan!!!

Overigens, vlak nadat ik die stappenteller had aangeschaft, kwam ik erachter, dat er op mijn telefoon ook zo'n ding zit, zo'n teller.
Die is nog veel leuker. Die geeft je een bericht als je doel bereikt is. Die geeft ook aan hoeveel minuten je gewandeld hebt en hoeveel minuten je hebt hard gelopen. Dat hardlopen doe ik namelijk toch, af en toe tijdens de wandeling een minuutje. Zo kwam ik gisteren toch uit op acht minuten hardlooptijd en 59 minuten wandeltijd.
En mijn telefoon geeft me behalve die aantallen ook complimenten.
Ha, mijn telefoon vindt me geweldig!!!

16 opmerkingen:

Madelief Weideveld zei

nu ik zo'n nieuwe telefoon heb (een week) heb ik ook zo'n teller met grafiek. Ik vind dat net zo tof. Bij mij blijft het nog een beetje steken....een dag niks doen brengt het gemiddelde omlaag.....en gisteren was zo'n dag. Maar toch. Grafieken zijn tof!! Een uur wandelen. Dat streven heb ik ook.....
Madelief

Bernardine zei

Dagelijks wandelen lukt me niet.
Maar ik heb ook zo'n teller gekregen van Sint.
Ik heb al 2 dagen 10.000 stappen gezet (en meer). Leuk, dat i, daar zo blij van worden en jij blijkbaar ook.
Bij mij meet hij ook mijn slaapritme. Daar zitten ook nog wat leerpuntjes.

Jolande zei

Vervelend dat je gezondheid op het ogenblik niet goed is, hopelijk is dat maar tijdelijk.
Ik heb al jaren een stappenteller, ben al aan mijn tweede bezig :-)
Maar ik vergeet hem ook vaak, vandaag ligt hij ook nog boven.

Wieneke zei

Nou, ik vind je ook geweldig, hoor. Als je je niet zo goed voelt heb je de neiging om niks meer te doen en dat is helemaal funest. Wandelen is nog altijd de beste beweging maar wel in een wat stevig tempo. Ik doe tegenwoordig (naast hondwandelen en Pilates) ook mee aan Nederland in Beweging om 9.15 uur op NPO 1. Pittig, maar wel leuk om te doen.

Antoinette van Schaik zei

Wandelen is soms gezonder dan hardlopen! Je bent sowieso langer in de buitenlucht. Die telefoon van mij heeft ook een stappenteller en dat levert soms leuke verrassingen op met uitschieters, een positieve was dagje in San Francisco, met 27.000 stappen en 19 verdiepingen. Spierpijn in de kuiten! Maar soms haal ik op een thuiswerkdag met slecht weer maar 200 stappen. Nu draag ik mijn mobiel niet de hele dag bij me, maar er zijn dagen dat ik te weinig beweeg.

Vlimbouter zei

Ik hoop dat het snel beter gaat met je gezondheid!
Heb ook al jaren een stappenteller ... in de kast liggen...
Misschien moet ik hem toch ook eens echt gaan gebruiken.

Els04 zei

Geweldig goed bezig!

Jeanneke zei

Doordat je mijn blog bent gaan volgen ( leuk ~ welkom!) heb je mij op het spoor van het jouwe gezet.
Mooi en gezellig blog heb je; nu ga ik jou volgen :>)
Groetjes,

Jeanneke.

Marthy Berends zei

Hardlopen kan ik al jaren niet meer maar wandelen gaat gelukkig nog prima. Goed van je dat je dat bent gaan doen terwijl je niet lekker bent. Hartstikke gezonde bezigheid, dus volhouden.

Villa Zeezicht zei

Had werkelijk geen idee dat er op mijn mobiel ook zo'n teller zit ;o) Hoog tijd om die eens op te snorren en uit te gaan proberen! Want over conditie gesproken... brrr die is hopeloos...

Marloes Kreatief zei

Ja bewegen is het gouden sleutelwoord en zo n speelgoedje maakt het extra leuk .

Pippa's Hus zei

Goed dat je in bewging blijft. En een telefoon die je geweldig vind! Wat wil een mens nog meer? ;-)) XX Esther

Hanneke zei

Ik heb SHealth op de telefoon. Dat heb jij misschien ook. Ik vind 10.000 stappen nog best veel. Het is te doen, maar het kost zoveel tijd, teveel tijd naar mijn zin. Ik kom er dus zelden aan. Alle stappen (en trappen) binnenshuis telt ie niet, want dan ligt de telefoon ergens. Dat is jammer. Hardlopen doe ik niet. Ik tennis, nou ja, dubbelspel dus. maar om te weten hoelang ik dat, doe heb ik geen telefoon nodig.
De eerste keer dat ik mijn doel bereikt had, wist ik niet eens dat ik een doel had. Ik kreeg zomaar ineens dat complimentje van mijn telefoon. Dat was aardig! :-)

Katrien zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Bertiebo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Bertiebo zei

Hanneke ik heb je reactie niet weggehaald en ik had hem al gelezen. Ja hoor de pleister is al weg en het was mijn eigen stomme schuld