Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 mei 2016

KermisborrelHier bij ons in West-Friesland heb je kermisborrels. Een fenomeen is dat. Dan is er in een van de dorpen een klein kermisje, met een schiettent en een draaimolen,  maar het gáát om de kermisborrel. Men viert dan de kermis.
Dat kan bij mensen thuis, in het café of in een schuur. Iedereen komt en er wordt flink gedronken.
Kijk, vandaag begint er eentje in het dorp vlakbij mijn huis. Men is er klaar voor, de verwijzing naar de hulpdiensten zal er ongetwijfeld niet voor niets staan.
Bijna had ik zelf de hulpdiensten nodig gehad trouwens, want op deze plek werd ik voor de zoveelste keer zowat omver gereden door een groep wielrenners.
Ik loop dan uiterst rechts, rechtser kan niet want dan val ik in de sloot.
En dan nóg raken ze me bijna. Irritant volk!

10 opmerkingen:

miekequilt zei

Ik heb geleerd dat je links moet lopen. Dan zie je het verkeer aankomen en komen ze niet onverwacht van achteren aangereden. Maar hier loop je dan bijna op de autoweg, ook niet handig. Ga jij nog borrelen?

Wieneke zei

Ja, heel fijne, leuke, beleefde en vooral invoelende mensen zijn het. Meestal schreeuwen ze je in het voorbijracen allerlei enge ziekten toe ook. Het is namelijk HUN fietspad, he? Wat doe je daar dan ook als jogger/wandelaar?

Emie zei

Herkenbaar, zowel in NL als in Italia. Heb ik het over de wielrenners hè, niet over het borrelen. Dat kent men hier nauwelijks; drinken doe je bij het eten.

Petra zei

yep..herkenbaar...niet de borrel ;) maar wel de wielrenners. Hier in de duinen...als je daar op een mooie dag gaat fietsen dan heb ik al snel het gevoel 'in de weg te fietsen' inderdaad door die pijlsnelle wielrenners. Er zijn nu zelfs heuveltjes gemaakt zodat zij moeten afremmen...wat ze volgens mij niet echt doen. Ik wel trouwens ;)

KnutzEls zei

Breek Leo's mond niet open......over de wielrenners. Die borrel vinden wel iets om ook hier te 9rganiseren, maar dan weer zonder kermis. 😄

Alet Venhuizen zei

De borrel drinken wij met dit mooie weer gewoon op ons terras. Ben niet zo van de kermis.
Irritant; mensen die geen rekening houden met een ander en denken dat ze meer rechten hebben als medeweggebruikers bah.

debora zei

niet te veel borreltjes drinken,hee!dat je niet in de gracht beland!(grapje!)geniet ervan met buren om je heen is leuk,wij doen hier een kerstdrink met de buren,1geluk wij moeten enkel de straat oversteken en we zijn thuis,dus een glaasje teveel op is nog zo erg niet...
hier noemen wij ze "wielerterroristen"(de wielertoeristen)en ik woon hier in Belgie in de streek van "de vlaamse ardennen" waar alle grote koersen(die je op tv ziet)voorbij komen,dus wekelijks moet je hier uitkijken,ze rijden in onze straat,zone 30 rapper dan de auto's,ze steken je langs links voorbij!!!

Lot zei

Toen ik een tijdje op een Rijnboot werkte had ik een vriendje in een stadje waar we elke 14 dagen aanlegden. Tijdens de wijnfeesten kon je ook bij vrijwel ieder huis binnenlopen als je locaal was. Ik kwam dus op plekken terecht waar de gemiddelde toerist niet komt. Dat was een leuke herinneringen aan en die kwamen ij dit stukje boven.

Angie zei

Ik loop altijd links, zie je ze aankomen. Maar wielrenners rijden erg hard, dan bellen of schreeuwen ze wel, maar dan zijn ze er ook al.

Ageeth Mooij zei

Buiten de bebouwde kom links toch? Misschien voor de gein/veiligheid zo'n fluorescerend vest aandoen. Balen dat het zo gevaarlijk is om te wandelen.
Ik vind het bord prachtig zo, maar hou niet van de kermis en borrelen in grotere gezelschappen!