Totaal aantal pageviews

zondag 11 september 2016

De Provincie

Nu was ik de schrijver Jan Brokken alwéér vergeten. Stom, want ik las al eerder twee boeken van hem  die ik erg goed vond.
Voor dat eerste boek, had ik helemaal nog nooit van hem gehoord. En dat terwijl hij als schrijver van romans al debuteerde (met dit boek) in 1984. Heel raar. Hij heeft daarna ook best veel geschreven, dus dat is gek.
En nu lag dit boek in de bibliotheek op de tafel met spannende boeken en als het daar niet gelegen had, had ik er niet naar gezocht. Wat erg jammer geweest zou zijn.

Het verhaal: Frank de Roover heeft zich voorgenomen nooit meer naar zijn geboortegrond terug te keren. tot hij een telefoontje krijgt: zijn jeugdvriend heeft zijn vroegere vlam vermoord. Waarom is Lili , het mooiste meisje van het dorp en een begaafd violiste, gruwelijk om het leven gebracht? Frank gaat terug om het uit te zoeken en we zien hoe het noodlot zich heeft voltrokken.

Het is geen thriller, dit boek, maar het leest wel een beetje zo. Toch gaat het meer om de verstikkende invloed van een dorpsgemeenschap, waar iedereen alles van elkaar weet en beoordeelt.
Hier kun je nog even lezen wat ik over het eerste boek dat ik  van Jan Brokken las, schreef: klik.

7 opmerkingen:

Jeanne zei

Ik lees Jan Brokken graag, maar juist de twee boeken die jij opnoemt ken ik niet. Bedankt dus weer voor de tip.

Happy Earl Grey - Elly Embregts zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
matroosbeek zei

Ik hoorde dat je een bericht voor me achterliet in de vuurtoren.
Voor ik nu naar de vuurtoren vertrek even snel laten weten: ik ben er deze namiddag. Kom je langs?

Bertiebo zei

Nee we gaan helaas weg vandaag😥

Bertiebo zei

Nee we gaan helaas weg vandaag😥

Matroosbeek zei

O wat ontzettend jammer... volgende keer spreken we af via mail, dan kan er niets fout gaan. Hopelijk hadden jullie het naar je zin tijdens de vakantie hier.

izerina zei

Je maakt me nieuwsgierig. Ik ga kijken bij de bieb.