Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 september 2016

Fruit

Een tijdlang kochten we op de markt op zaterdag een grote zak fruit, voor een week. De zak was doorzichtig, dus je kon goed zien wat er in zat.  Allerlei verschillende dingen. En iedere week anders. Van gewoon sinaasappels, appels, peren, bessen tot dit geval hier. Mooi ziet-ie er uit hè. Smaakte ook best goed. We kenden dit fruit niet en moesten er even aan wennen.
Het heet Pitahaya en wordt ook wel Drakenvrucht genoemd.

(Mijn fantasie begint meteen te werken bij zo'n woord als drakenvrucht. Ik zie een kinderpartijtje voor me, voor jongetjes van vijf of zo, iets met draken, een schat,  sint Joris en deze drakenvrucht.  Maar dit terzijde natuurlijk, ik hoef al heel lang geen kinderpartijtje meer te organiseren).

Ik had geen idee hoe je het moest eten, schillen, schoonmaken. Maar gelukkig, zoals gewoonlijk bood het internet weer uitkomst.

De pitahaya wordt vaak doorgesneden en uitgelepeld, maar je kan hem ook in plakken snijden en zo eten. Een andere manier is om van de boven- en onderkant het topje van de pitahaya tot aan het vruchtvlees af te snijden, daarna met een mes van boven naar beneden een snee te maken tot aan het vruchtvlees in de schil. Dan kan je met de hand de schil van het vruchtvlees aftrekken. Zo kan je het vruchtvlees in mooie ronde plakjes snijden. 
De smaak ligt tussen meloen en kiwi in.

Lekker!

9 opmerkingen:

Alet Venhuizen zei

Ik kocht deze vorig jaar met kerst. Alleen al prachtig om naar te kijken. En drakenvrucht is natuurlijk een geweldige naam.
Wij vonden de smaak wel wat tegenvallen.
Fijn weekend!

izerina zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Villa Zeezicht zei

Wat een bijzonder ding, heb ik werkelijk nog nooit gezien en gegeten! Maar, ook zo passend bij de tijd van het jaar, nu het bijna Michaelsfeest is! Daar is de strijd van Michael tegen de draak het symbool van ;o)

Dikkemiene zei

En... uithollen en theelichtje erin, aan touwtje, aan stokje....Sintemaartenmikmak, helaas is m'n oma een dikzak (bedoel mezelf hoor)

Matroosbeek zei

Nog nooit gezien. Helaas durf ik niet van dergelijke vruchten proeven omdat ik zeer allergisch reageer op kiwi, ananas e.a. exoten... Het is me het stikken niet waard. Desalniettemin ziet de vrucht er verrukkelijk uit!

re-saar-cle zei

Wat een prachtig ding! Het lijkt een beetje op een visje, vind ik!

Willy zei

Bijna zonde om het mes er in te zetten, het ziet er zo mooi uit. Als ik 'm tegenkom toch eens meenemen en proeven.

Jolande zei

Ik at ze jaren geleden voor het eerst toen we in Hawaii waren en ik vond ze ook lekker.
Laatst zag ik er voor het eerst hier een in de supermarkt.

Jeanne zei

Het lijkt net van plastic. Ik heb er nog nooit van gehoord en ook nog nooit gezien.