Totaal aantal pageviews

woensdag 21 september 2016

Lavendel

Heel wat foto's van prachtige lavendelvelden heb ik op verschillende blogs gezien. Zelf zag ik ze niet, wij waren in Nederland en daar zie je die grote velden niet.
Ik hield eigenlijk nooit zo zeer van de geur van lavendel. Mijn moeder juist wel en als zij lavendelzeep gebruikte of een luchtje op een zakdoekje spoot, vond ik dat eigenlijk niet zo lekker.
Maar de laatste jaren hebben we wat lavendel in de tuin, in potten. Buiten vind ik het wél lekker ruiken.

En nu is er geoogst. Kijk, ik maakte er kleine geurbolletjes mee.
Ze zien er leuk uit. Al zeg ik het zelf.
Met dank natuurlijk aan Lidwien die haar lapjes hier vast nog wel herkent.
Gek, nu vind ik het ineens lekker.
Afgelopen nacht lag er zo'n buideltje onder mijn kussen en telkens als ik wakker werd rook ik het en had geen enkele  neiging de hele boel in de vuilnisbak te gooien.
Wel moest ik steeds even aan mijn moeder denken. Dat doen geuren met een mens.
De stofzuiger ruikt trouwens ook lekker, ik had nogal wat op de grond laten vallen en dat moest ik opzuigen.
Verder zal ik een paar bolletjes in de kast leggen. Schijnt goed te zijn tegen motten. Niet dat ik motten heb, maar toch...
Ik bedenk nu ineens dat het misschien leuker en passender was geweest als ik blauwig/paars/groene stofjes had gebruikt. Nou als het bevalt doe ik dat volgend jaar!

Ps.: Er zijn woorden die ik echt heel erg mooi vind. Lavendel is zo'n woord. Spreek het maar eens hardop uit: lavendel. Dat klinkt zo mooi. Ik zou wel een boek willen schrijven met de titel: Juffrouw Lavendel.


17 opmerkingen:

izerina zei

Sommige mensen slapen beter met de geur van lavendel.

Vlimbouter zei

Jouw geurzakjes zien er heel leuk uit.
Lavendel doet me denken aan mijn jeugd en de vakanties met mijn ouders in de Provence.

Katrien zei

En juffrouw Lavendel heeft een meisje in de klas genaamd Vivienne.
Klinkt ook zo mooi als je het uitspreekt :-)

miekequilt zei

Ik vind de zakjes enig. En wat zal het heerlijk ruiken in je huis.

Tineke zei

Wat een lief blog schreef je. Ik ben er gewoon een beetje stil van. Weet niet waarom. Misschien omdat je recht vanuit je hart schreef? La.ven.del. Het is inderdaad een mooi woord. En je zakjes zijn ook mooi :-)

Jeanette Renting zei

Wat let je om dat boek te schrijven? Ga je gang, de enige belemmering ben je waarschijnlijk zelf. Als het af is, zijn er genoeg proeflezers via je blog denk ik.

Ageeth Mooij zei

Heerlijk, lavendel. Mooie zakjes maakte je.
Na een paar jaar staat het weer in de tuin en ik haal er elke keer mijn hand langs, zo lekker.

Emie zei

Weet je dat je een beetje lavendel kunt toevoegen aan suiker en daarmee dan lavendelkoekjes kunt bakken? Heb ik een paar jaar geleden gedaan en was erg lekker. Ik kan helaas zo snel het recept niet meer terugvinden. Aan mij heb je niks, op deze manier :)

Marga zei

Heerlijke geur, lavendel, net als lelietjes van dalen. Ik heb jaren geleden in de Libelle (!) gelezen dat je lavendel moet planten langs het pad naar je voor- en achterdeur, dan ruiken jij én je bezoekers heerlijk als ze binnenkomen :) Ik heb het ook in de tuin, maar hang gewoon een bosje op, ik heb geen geduld voor die mooie zakjes die jij hebt gemaakt! (Fikkert!!)

Villa Zeezicht zei

Hihi, wat een leuke post! Ik ben dol op lavendel: zowel de intense geur, de vrolijke planten, de schitterende kleur, de ontspannende werking, de magisch mooie velden en associatie met Zuid-Frankrijk die het bij me op roept! Ook dit jaar ging er weer een mooi blok lavendelzeep meer naar huis, en van de lavendelplant die bij op de camping stond nam ik wat aren mee als geurende herinnering...
En wat fijn dat jij de geur nu wel kan waarderen :) Mooi ook dat je moeder dan weer even bij je is, dat is heel dierbaar.

Bertiebo zei

Leuk!

Bertiebo zei

Ze zijn niet genaaid hoor Marga, meer geknoopt

Lidwien Bruin zei

Wat Leuk, Bettie! Dat is een goede bestemming voor de restjes, stof, inderdaad. Ik heb ook nog een supermakkelijk recept voor lavendelkoekjes, die zijn zó lekker! Wil je dat?

Pippa's Hus zei

Dat ziet er leuk uit zo, die bolletjes. En mocht je ooit gaan schrijven wil ik het boek over Juffrouw Lavendel wel lezen! XX Esther

Onlie Mie zei

:-) Heerlijk Lavendel! Ik ben fan en je bolletjes zijn heel mooi!

Bertiebo zei

Leuk!

Neeltje zei

Leuk idee!