Totaal aantal pageviews

vrijdag 2 september 2016

Wat ik ook nog even wil zeggen...

...is dit:
Het moet toch echt niet gekker worden:

Twee leuke meisjes die iets nieuws hebben bedacht: zij verzorgen lunchpakketten voor basisschoolkinderen.
Want tweeverdieners hebben het altijd maar druk en moeten maar overal aan denken. Hun eigen volle agenda's en die van hun kinderen... tja dan schiet een lunch maken voor je spruitje er natuurlijk gewoon bij in.
Een gat in markt zullen de dames hebben gedacht. Slim wel dat ze in dat gat springen.Ik hou wel van ondernemingslust.
Maar het is wel heel treurig. Dat je denkt geen tijd te hebben om een lunch voor je kinderen te maken.
Ik zou denken: sta tien minuten eerder op. Of doe het 's avonds. Of in het weekend pakketjes maken en alles in de vriezer.
Daarbij ook erg duur. Je zal maar drie kinderen hebben en een baan (ik noem maar wat, haha) en dan moet je dus 9 euro per dag betalen voor de lunch van je kind. Dat is 45 euro per week  en dan lees ik nog niks over drinken.
Dat betekent dat kinderen van niet tweeverdieners en kinderen van niet-verdieners deze 'gezonde lunch' nooit zullen krijgen. Terwijl het juist bij een aantal van die kinderen hard nodig zou zijn. Ik heb ze gezien hoor, kinderen die met een zak chips en een fles cola naar school komen.
Ik ben voor een systeem waarin alle kinderen op school een gezonde, (warme) maaltijd kunnen krijgen.
En dat dat dan niet, ik  herhaal niet, door de leerkracht geregeld hoeft te worden!

10 opmerkingen:

Wieneke zei

Is zeker heel wat voor te zeggen, die gezonde warme maaltijd op school. Ouders, die hun kinderen met een zak chips en een fles cola naar school sturen, verdienen de naam ouders niet. Het is je plicht om de kinderen die je zelf wilde hebben (tegenwoordig krijg je geen kinderen maar NEEM je ze) goed te verzorgen. De meeste ouders doen dat ook prima.
Over hun drukke leven kan ik weinig melden, want ik weet er te weinig van. Ik vind wel dat er heel veel aandacht is voor dat schermpje in hun hand de godganse dag.

Els04 zei

triest he...

Het lieve leven... zei

hihi...dat zouden die dames van dat nieuwe bedrijfje dan kunnen doen! ;) En verder is het van de ouders toch gewoon een keuze...iedereen doet wat ie doet...wat het beste voelt. Ikzelf ben thuis dus heb altijd de trommeltjes gevuld, mijn overbuurvrouw heeft een heerlijke baan, haar man ook...zij besteden veel dingen uit aan oppas etc (onze meiden weer een baantje ;) ) omdat ze dat kunnen betalen maar ook omdat daar hun passie niet ligt. Aandacht voor hun kids doen ze weer op een andere manier. Verschillende mensen, verschillende keuzes. Cola en chips hoort niet natuurlijk maar weten we het hele verhaal?? Ik weet namelijk uit 'onze' tijd dat er klasgenootjes hun brood onderweg in de prullebak stopten en naar de ah liepen voor snacks. Misschien hebben onze meiden (als ze net hun zakgeld hadden) dat ook weleens gedaan...ik zal het ze eens vragen ;)

izerina zei

Waarom kan die lunch in andere landen wel en hier niet? Ik had altijd wat appels extra in mijn tas. Voor een leerling,die helemaal geen ontbijt had gehad.

Pippa's Hus zei

Ik dacht precies hetzelfde, hoe moeilijk kan het zijn om een lunchpakketje voor je kinderen te makien! Ik vind het wel wat. XX Esther

Marthy zei

Onze kleinzoon Luuk van bijna vijf heeft nu een continue rooster op school. Waarom kan dat niet gecombineerd worden met een lunch op school?

Vlimbouter zei

Voor mijn kinderen kon ik een warme maaltijd kopen op school. Gemakkelijk en gezond.

Mrs. T. zei

Bizar!
Hier smeren ze trouwens zelf hun brood. ;-)

Hanneke zei

Mijn kinderen smeerden hun eigen brood, mijn man ook. Kom nou zeg, als ze aan tafel eten smeer je het toch ook niet voor allemaal. Mijn moeder deed het niet voor ons en ik hoop dat mijn kleinkinderen het ook zelf doen. (Dat moet ik eens navragen.)

Matroosbeek zei

Zelf neem ik altijd mijn lunchpakket mee naar school. Mijn dochter was echter als kind een moeilijke eter, maar in groep op school at ze beter. Dus daarom liet ik haar warm eten op school. Dat kan in België. Ik vond het een beetje raar toen ik hier kwam wonen in NL en hoorde dat kinderen niet kunnen lunchen tegen betaling op school. Op de school in B waar ik werk, is er een 'schoolrestaurant' waar zowel leerkrachten als studenten terecht kunnen. Men kan er kiezen uit: soep bij het brood dat ze zelf meebrengen of een warme maaltijd en/of de saladbar. Wie zelf geen boterhammen meebrengt of niet warm wil eten kan tegen de democratische prijs van 2,5 euro een belegd broodje naar keuze kopen. Dit broodje is rijkelijk belegd met groenten en vlees/vis naar keuze. Het kan best nog gezonder, vind ik wel, maar daar wordt aan gewerkt. Wat jammer dat men in Nederland dit systeem niet kent. Het restaurant wordt niet als extra taak door leerkrachten gerund. Er is een chef-kok met verschillende koks naast zich. Ook is er personeel voor de bediening enz. ... Ik praat hier wel over een grote school met ongeveer 3000 leerlingen (van 2,5 tot 18 jaar) en net geen 500 leerkrachten. Maar ook op de kleine scholen bestaat dit systeem - zij het dan kleinschaliger.
Voor drukke, werkende ouders die beiden full-time werken, is dit in ieder geval een betaalbaar en goed alternatief.