Totaal aantal pageviews

donderdag 8 december 2016

Postzegels

Een tijdje geleden al,  kreeg ik de kinderpostzegels die ik besteld had bij een kind dat zijn best had lopen doen om zoveel mogelijk te verkopen.

Ik verbruik tamelijk veel postzegels en bij deze (van Fiep Westendorp natuurlijk) hoorden bijpassende kinderkaarten, ook van Fiep.
De kaarten zijn ook erg leuk, maar ik ben altijd weer onder de indruk van wat er allemaal op zo'n postzegel past. De kaarten gaan naar Anna en Odin. Odin is nog te klein, maar Anna vindt het leuk om een kaart te krijgen. Toen er laatst alleen maar saaie post in haar brievenbus viel, moest ze een beetje huilen. Dat leverde de volgende dag natuurlijk meteen een nieuwe kaart op.
Nog even over de postzegels. Die bestel ik meestal bij 'Postzegels met korting' en vroeger gaf dat echt wel wat korting. Dat is nu nauwelijks nog het geval, maar ik blijf daar bestellen omdat ik er altijd mooie oude postzegels krijg en het is ook niet duurder dan een gewone zegel.
Prachtig toch, deze:

Of deze:

Zelf kijk ik ook altijd uitgebreid naar de zegels op kaart of brief. Ze zijn vaak zo mooi en origineel.De postzegel hier recht boven is trouwens een speciale Postcrossingzegel. Uit Rusland
De decemberzegels van dit jaar vind ik niks, maar  ik zal ze beslist kopen voor mijn kerstpost, er zijn wel eens mooiere geweest vind ik.
Nu zou ik best nog een tijdje door kunnen gaan, maar dat doe ik niet.
Ik wil maar zeggen dat postzegels in mijn ogen heel vaak  kunst zijn.
En dat bijna alles beter is dan de saaie Willem Alexander - zegel.

13 opmerkingen:

KnutzEls zei

Ik vraag ook altijd om leuke en mooie zegels. Zo'n grijs koningshoofd is saai.

Onlie Mie zei

Prachtige zegels! Vanaf nu ga ik er ook een beetje beter op letten... maar hier hebben we er ook een massa saaie hoor. Zo'n mooie als die kinderzegels van jou zag ik nog niet. Echt tof!

Ineke Jonker zei

Postzegels met korting? Nog nooit van gehoord. Ik ga snel kijken want een postzegel is toch klein kunstwerkje eigenlijk.

miekequilt zei

Wat een leuke zegels! Ik heb meteen op de site gekeken en keus genoeg!!

Petra zei

Ja kunstwerkjes idd...leuk! En die Anna...schattig! ;)

Jeanne zei

Het is een wereld op zich die postzegels. Leuk!

Matroos Beek www.beekblog.com zei

O die zegels zijn inderdaad mooi. En wat een tip van die postzegels met korting. Daar ga ik ook achteraan!

Pippa's Hus zei

Leuk he die kinderpostzegels? Ik was er ook zo blij mee.
Een kaartje is zo leuk en gezellig. IK ervaar het ook nu weer. Lief dat mensen aan je denken.
XX Esther

Ferrara zei

Ik kocht een dubbel vel, zo leuk vond ik ze. Zelf probeer ik de postzegel op de te versturen post aan te passen. Zelfs meneer F. viel het onlangs op dat de kleur van de vlinderpostzegel zo mooi bij de envelop paste.
Het neutrale hoofd van Willem Alexander gaat op condoléancekaarten.

Marthy Berends zei

Ware kunstwerkjes, daarom heb ik ze ook jaren gespaard.

Els04 zei

knap!!!

Vlimbouter zei

Fiep Westendorp - zegels... Wat leuk!

Mirjam Kakelbont zei

Wat een leuk blog is dit! Ik spaar Nederlandse postzegels alhoewel ik er geen halszaak van maak. Via Postcrossing.com ontvang ik de mooiste kaarten met zegel uit het buitenland. Dus mocht je je vervelen...
Warme groet,
Kakel.