Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 december 2016

To Audrey with love

De tweede keer in het Gemeentemuseum, voor Alice Neel, hadden we ook nog tijd om 'To Audrey with love', te bekijken.
Dat is een tentoonstelling waarin ontwerper Hubert de Givenchy een ode brengt aan zijn muze Audrey Hepburn.
Mode dus.
Echt leuk om naar te kijken, maar ik ben niet iemand die elk naadje van een kledingstuk gaat bestuderen. Ik zag mensen die dat wel deden hoor, met hun neus er boven op. De kleding is prachtig, dat moet gezegd. Het zijn vaak de originelen die hier hangen. Ooit gedragen door stijliconen als Audrey en bijv. ook Jacqueline Kennedy en Grace Kelly
En tussendoor zie je stukjes uit films en worden er verhalen verteld over deze beroemdheid.
Ik heb slechts een film van haar gezien, Breakfast at Tiffany's. Maar er zitten zoveel meer beelden van haar in mijn hoofd. dus ik vond dit erg leuk. Ik heb er geen uren rondgelopen, maar er wel van genoten.


En wat Tiffany's bereft:
Onze dochter was ooit een jaar in Amerika. Ik vond het verschrikkelijk natuurlijk, maar het had wel als voordeel dat we haar konden opzoeken daar. We bezochten haar en haar gastouders en Washington, dat was in de buurt.
Samen me haar gingen we toen ook een paar dagen naar New York. Zij had de film ook gezien en wilde perse naar Tiffany's, wat we ook deden.
Ik weet nog dat ze informeerde, heel stoer in die omgeving, naar het allergoedkoopste sieraad dat er was. Maar helaas, ook dat was veel te duur.

Tot die tijd had ik nooit eerder naar Amerika verlangd moet ik zeggen. Onze voorkeur ging altijd uit naar Aziatische landen, of Australië of Noord Afrika. Toen we echter eenmaal  daar waren vond ik het fantastisch. Echt.
Ben daarna nog drie keer in New York geweest. Wat een stad!!!!
Maar Tiffany's lieten we gewoon verder voor wat het was.

6 opmerkingen:

Pippa's Hus zei

Audrey Hepburn vond ik altijd zo'n mooie vrouw! En New York staat ook op mijn buckitlist. Xx Esther

Jeanette Renting zei

Audrey Hepburn, prachtig. Deze tentoonstelling gaat op het lijstje, dochter en ik zijn fan.

Anoniem zei

Zo leuk dat jij dezelfde tentoonstellingen leuk vind als ik.
Zaterdag naar het Gemeentemuseum. Beide tentoonstellingen bezocht. Muziek van "breakfast at Tiffanny" zit nog in mijn hoofd. Binnenkort de film maar weer eens bekijken.
Tentoonstelling van Alice Neel is heel bijzonder. Niet omdat alles precies lijkt maar de uitdrukkingen van ogen en lichaam. Heel bijzonder.

Straks (zit moed te verzamelen) met de trein naar Amsterdam ik wil naar museum Willet Holthuisen en naar het Cromhouthuis. Rest zie ik wel maar ik wil thuis eten.
Rit duurt voor mij 1,5 uur dus. Maar museumkaart verloopt morgen en ik heb nog een blokker-treinkaart die voor eind van het jaar gebruikt moet.

Mary

Bertiebo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Bertiebo zei

Ha nog sterker ik was vorige week in Willet!

Inge zei

Ooit waren wij 5 dagen in NewYork: wat een stad, geweldig!