Totaal aantal pageviews

donderdag 29 december 2016

Topvijf

Ik heb dit jaar ruim 25 films gezien,  bijna allemaal in Cinema Oostereiland. Ons superfijne filmhuis hier in Hoorn.
En dan zag ik ook nog een paar films op tv, maar die tellen nu even niet mee.
Ik vind het leuk om zo aan het eind van het jaar een topvijf te maken. Net zoals de filmredacteuren van de Volkskrant dat doen.
Vooral leuk omdat de voorkeuren van de 'deskundigen'  bijna nooit overeenkomen met die van mij. Ik trek me daar dus ook maar zelden iets van aan. Juist in de Volkskrant zijn de recensies soms wel wat zuur.
Dus ik kies de vijf mooiste films, maar daar kan ik dan weer niet uit kiezen welke op één staat en welke op vijf. Gelukkig ben ik zelf hier de baas en ik zet ze dus allemaal op één!

1. De kinderen van juf Kiet
2. The Red Turtle
3. The Man who knew Infinity
4. The Revenant
5. Human

En net als vorig jaar zeg ik: als een van deze films op tv komt (en dat doen ze uiteindelijk allemaal, haha) en je hebt hem nog niet in het echt gezien, ga dan kijken en je zult er geen spijt van hebben. (met een voorbehoud voor The Revenant, want die is nogal bloederig en als je daar niet tegen kunt, moet je niet kijken).

Vorig jaar maakte ik trouwens een topdrie zag ik net. Dat het nu een topvijf is geworden, dat heeft ook te maken met niet kunnen kiezen.
Wat ik wel kan kiezen en dus nu ook doe, is de slechtste film van het jaar. En dat is Elle, van Paul Verhoeven. Die vond ik echt afschuwelijk en volkomen, maar dan ook volkomen overschat.
(Maar ik ken zekere drie mensen die Elle geweldig vonden, dus trek je er niet al te veel van aan hoor!)

10 opmerkingen:

Neeltje zei

De Revenant heb ik gezien, thuis voor de buis. Heftig, maar een topfilm! De andere houd ik in gedachten.

pourquoi pas ??? zei

Ik wil geen films meer zien met Isabelle Hupert al speelt ze bijna in elke franse film net als Gerard Depardieu. Teveel films met haar gezien die ik niet leuk vond.
Door je verhalen over de red turtle heb je me wel nieuwsgierig gemaakt moet ik zeggen dus die staat wel op mijn lijstje.
Ben benieuwd over je nog naar La La Land bent geweest maar dat lezen we vast nog wel.
Heel veel film en museaplezier in 2017. Liefs van mij

Matroos Beek zei

Bedankt voor de tips! Misschien eentje uit de top vijf te bekijken met eindejaar.

Marthy Berends zei

Ik zat net de keuze van de Volkskrant redactie te lezen. Over Elle heb ik getwijfeld maar ben hem uiteindelijk niet gaan zien. The Revenant schitterend maar moet je eigenlijk op groot doek gaan zien voor de prachtige natuuropnamens. Juf Kiet eergisteravond gezien, ontroerend mooi!.

Mrs. T. zei

The red turtle, die wil ik graag zien. Hopelijk komt ie snel op tv.

Els04 zei

merci!

Onlie Mie zei

Ik zag dit jaar geen enkele film in de bioscoop... wel wat op tv. Die van juf Kiet wil ik dolgraag zien maar Vlaanderen doet nog niet mee. Dat wordt wachten tot die ooit op tv komt vrees ik. Leuk wel die top 5! Hou ik in gedachten!

Alet Venhuizen zei

Ik zal het onthouden. Ik kijk eigenlijk nooit films. Niet in de bioscoop en niet op t.v.
Misschien toch iets wat ik vaker moet gaan doen in 2017.......

Mirjam zei

The Revenant heb ik gezien, die vond ik prachtig. The Man who knew Infinnity wil ik nog zien, daar heb ik heel hoge verwachtingen van. De overige titels ken ik niet, maar ja, je kunt ook niet alles zien en weten natuurlijk...
Toch heel fijn dat jij zo'n mooie lijst maakt met al die titels...
Het brengt een mens op zeer goede ideeën.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam

Vlimbouter zei

Zo heel vaak ga ik niet naar de bioscoop. Maar ik hou je lijstje wel in het achterhoofd voor TV. (en wat vind ik het nog steeds superjammer dat juf Kiet niet in Vlaanderen vertoond wordt)