Totaal aantal pageviews

zaterdag 3 december 2016

Wandeling

Dat wandelen... tja wie had kunnen denken dat ik zo'n wandelaar zou worden. Ik zelf in ieder geval niet.
En hoewel ik me zelf soms ernstig moet toespreken, dat ik echt moet gaan en dat het goed voor me is en dat ik er zelf ook wat aan moet doen, is het bijna altijd prettig als ik eenmaal op pad ben.
Ik probeer steeds wel wat variatie aan te brengen, maar ja die variaties worden ook snel vaste rondjes.
Een tochtje over de dijk langs het IJsselmeer en dan door het havengebied terug door de stad, is altijd mooi. Ik haal dan ruim mijn 10.000 stappen.
Het leuke is dat halverwege zo'n beetje dit prachtige vuurtorentje wacht. Als een soort beloning:

 Het IJsselmeer onderweg is altijd mooi en net als de zee, verveelt me dat nooit. Het is ook nooit hetzelfde natuurlijk. De wolken zijn anders, het licht is anders, soms is het doodstil, het water een spiegel. En soms is het keihard aan het klotsen.Zelfs tijdens de wandeling kan het erg wisselen.Op het laatste stuk van de dijk, zie je de Halve Maen liggen. Ook altijd een prachtig gezicht. En er is kunst geplaatst. Dit bijvoorbeeld, een werk van Marjon Jebbink. Ik zie er een vissersvrouw in, die uitkijkt naar de terugkomst van haar man of haar zoon. Je kunt er in staan en je zelf in die omstandigheden verplaatsen. Laatst deed ik dat even en zat er net helemaal in toen er een keihard blaffende hond mij zeer aan het schrikken maakte. Zijn baas verontschuldigde zich, maar die kon er niets aan doen. Die had mij absoluut niet gezien.


En al die andere kunst? Tja je kunt het mooi vinden of niet natuurlijk. Je kunt een app downloaden en iets over het kunstwerk horen. Denk ik. Misschien doe ik dat nog wel een keer.
Maar afwisselend is het wel!

Verlangen-Frans Hage, Stonehangboat- Hans Blank, Bladkompas/Vis- Mai Mvrin. Linksonder daar zag ik geen tekst bij en rechtsonder ook niet. 


12 opmerkingen:

Angie zei

Wat een mooi kunstwerk , die wachtende vrouw. Al wandelend kijk je heel anders naar zoiets (denk ik), je kunt dan de tijd nemen om te lezen , als er uitleg bij is natuurlijk, wat het voorstelt.
Dit is dan weer een moderne uitvoering van "het vrouwtje van Stavoren". Mooi.
Groet, Angela

Jeanette Renting zei

Prachtig die kunstwerken!
Die van die vissersvrouw vind ik helemaal mooi. Ik denk heel vaak aan al die moeders en vrouwen van zeelui in vroeger tijden. Zelf hebben wij een zoon die vaart, en hebben regelmatig contact met hem in de 4 maanden op zee. Dat was vroeger niet zo, en daarom zijn wij heel dankbaar voor alle techniek van tegenwoordig.

izerina zei

Jij hebt wel prachtige routes. Dat is wandelen toch een plezier?

Ageeth Mooij zei

Ik zie ook de vissersvrouw en vind haar prachtig.
Wandel je alleen en hoe voelt dat?

Bertiebo zei

Ja bijna altijd alleen. Soms met mijn man. De reden dat ik alleen loop is dat ik kan gaan op ieder gewenst moment. Niet af hoef te spreken op een bepaalde tijd en dus ook kan stoppen als ik dat wil. Ik ga heel vaak heel vroeg dan wil er niemand mee hoor. En ik loop echt iedere dag

Jeanne zei

Het lijkt me een prachtige route. Ik hou erg van wandelen, maar dicht bij huis gaat mij ook steeds eenzelfde rondje wel vervelen. Ik begrijp je wel, maar knap dat je elke dag gaat.

Mrs. T. zei

DAt kunstwerk van die vrouw is wel heel mooi vind ik.

Pippa's Hus zei

Wat een prachtige wandeling om te maken. XX Esther

Marthy Berends zei

Wat goed dat je wandelt en ja, als je dat doet zie je nog eens wat. Heerlijk vind ik dat, het kijken onderweg, naar alles. Prachtige kunstwerken, de zee, de wolken. Veel plezier ermee!

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Prachtige wandeling! En ook de kunst is mooi om te zien. Je boft maar met zo'n wandelroute in de buurt.

Els04 zei

Oh mooi! En zo tof , kunst waar je in/op/aan kunt daar hou ik van!!!

Vlimbouter zei

Fijn dat jij helemaal op je eentje gaat wandelen. Ik kom daar nooit toe.