Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 januari 2017

Onbekend London

Ik ken geen enkele andere stad waar men zo actief is als in London. Op bouwgebied bedoel ik dan. Waar je ook kijkt, er is altijd wel een kraan te zien of een plek waar gewerkt wordt. Er wordt ook veel gerestaureerd. Werkelijk overal zie je mensen op straat aan het werk. Dat levert vaak mooie plaatjes op, combinaties van oud en nieuw. Ik vind het fascinerend.


We gingen deze keer o.a. op zoek naar iets ouds. Een plekje dat staat omschreven in de gids Secret London.
Het heet Pickering Place. Dat klinkt al als een naam uit een Agatha Christie hè. Kolonel Pickering, zoiets.
Maar dit terzijde.
Pickering Place is een prachtig plekje waar de tijd enigszins heeft stil gestaan.

We moesten echt ons best doen om het te vinden. We waren er aan het eind van de middag en het was die dag (i.t.t tot alle andere dagen) een beetje van dat grijzige weer, de mist was opgetrokken, maar toch was het nog die sfeer.
In de gids stond over Pickering Place, dat het een tiny courtyard is, verstopt achter St James Street. En dat was ook zo. Verstopt.
We liepen al door een paar steegjes en ik kreeg echt een beetje een Harry Potter-gevoel.
Mijn doortastende man, stapte na een paar rondjes binnen in een zeer oude winkel, met een zeer oude verkoper, die oprecht verheugd leek toen Frits hem vroeg naar Pickering Place. Hij gaf een duidelijke aanwijzing en toen vonden we het.
In de 18e eeuw was het een gokhol en een plek waar duels werden uitgevochten. Veel ruimte voor zo'n duel was er trouwens niet. Toch wordt er gezegd dat het laatste duel in Engeland hier plaats vond.
Graham Greene heeft hier ook nog gewoond.
En die Pickering(je ziet hem op de steen),  verdiende zijn geld in de koffiehandel. Nu is het gebiedje bezet door een wijnhandel. Een wijnhandel met een geheime gang naar St. James' Palace. Gevestigd in 1698.

Bijzonder is dat de plek nog steeds verlicht wordt door originele gaslights. Mooi om te zien.

Maar het allermooiste oud zag ik toen we weer in de gewone wereld stonden. En dat was deze dame

Zeg nou zelf, die is toch ook zo weggelopen uit Agatha Christie?
Ze komt uit de country, heeft een paar noodzakelijke boodschappen gedaan,  een tea genoten in London en nu is ze weer op weg naar de trein. Terug naar haar man, de Aga,  het haardvuur en de honden.

18 opmerkingen:

ireneinhetatelier zei

Oh, wat een heerlijk blogje... Waar kan ik die gids vinden? Ik wil er heen!! Ook lekker door de straatjes lopen en op avontuur gaan! En die mevrouw, je hebt helemaal gelijk met de beschrijving, kan niet missen!

KnutzEls zei

Dat lijkt wel het begin van een film. En jij doet de voice-over...

Bertiebo zei

Ja, ik kan er niks aan doen. Ik zag net dat ik al heel vaak (32) keer iets over London heb geschreven hier. Ik zag dat omdat ik zeker wist dat ik al eerder iets over die Secret London gids schreef. Daar vroeg Irene naar. Hier vind je hem terug:
http://bertiebo.blogspot.nl/2014/04/secret-londen.html

izerina zei

Wat leuk toch, om zo een beetje mee te genieten

Kitty zei

Er is natuurlijk niks aan te doen, maar die kranen in het beeld dat vind ik dan wel weer zonde. Maar wat een prachtige plekjes (en dame) heb je weer gefotografeerd!

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Een geweldige stad Lonen, zo mooi van architectuur, dat is volop genieten. Ja en dan zo'n Engelse dame, prachtig, dat is de slagroom op de taart. groetjes en een fijn weekend, Pauline

Mapi zei

Wat een prachtig bericht, leuk gedaan !
Fijn weekend,
Mapi

Jeanne zei

Jouw liefde voor Londen lijkt op mijn liefde voor de rest van Engeland. Ik ben rondom Londen overal geweest en zie aan jouw blogs dat ik de hoofdstad toch ook maar eens moet bekijken. Erg uitnodigend zo!

Mrs. T. zei

Oh, wat mooi daar. En die dame past precies in het plaatje.

Jeanette Renting zei

Leuk dat je het toch hebt gevonden. Is de beschrijving of
ver de dame jouw bedenksel of heb je haar echt gesproken?

Jolande zei

Over London kun je nooit genoeg blogjes maken ;-)

Bertiebo zei

Dat is mijn bedenksel hoor. Ik had best een praatje willen maken, maar ze had haast

Bertiebo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Alet Venhuizen zei

Leuk om op zoek te gaan naar verborgen plekjes in een grote stad!

Onliemie zei

Ha ja helemaal zoals jij het verzint! De honden : Beagles of een chocoladebruine labrador! En ze had haar makkelijke schoenen aan want ze had een heel eind moeten stappen. Prachtige sjaal heeft ze trouwens. Ik zie haar helemaal op het Britse platteland! Leuke foto!

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Zo stemmig! En ja... vooral die dame die zo mooi wuift met haar kont naar de stad en haar gezicht naar haar cottage in the country...

Pippa's Hus zei

Dat is nou echt een typische Engelse Dame. :-)) Xx Esther

Vlimbouter zei

Prachtig, die dame! Daar kan je toch meteen een heel verhaal bij verzinnen!