Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 oktober 2017

Werkkleding, schilders

Deze mannen in hun werkkleding schilderden de kozijnen van twee ramen in Middelburg. Hij zonder pet,  vond het maar raar dat ik vroeg of ik een foto van hem mocht maken. Hij dacht ook heel lang na en ik wilde al bijna weggaan, toen hij toch toestemming gaf.
 'Waarom dan', vroeg hij, 'komt dat dan in de krant of zo?'
Toen ik zei dat dat zéker niet ging gebeuren en dat het gewoon voor mijn blog was, vond hij het goed. Zijn maat mét pet ook.
Ik ging later nog even terug, naar de eerste, omdat de foto wel erg slecht was.
'Ha', zei de andere schilder, 'ik wist wel dat ik veel mooier ben dan jij. Bij mij was het gewoon in één keer goed'.
De heren droegen allebei een handschoen, eentje maar.
Ik denk dat het best belangrijk is. De handen blijven schoon en de huid van die handen wordt beschermd tegen verf en afbijttroep en zo. Chemicaliën.
Mij lijkt het  naar werken met zo'n handschoen. Probeer maar eens iets dat je goed kan, te doen met handschoenen aan. Een boterham smeren en in stukjes snijden bijvoorbeeld. Dat is lastig. Vind ik.


9 opmerkingen:

izerina zei

Gelukkig bevat verf niet meer zulke giftige stoffen. Vroegere schilders ademden rotzooi in.

klaproos zei

dit zijn denk ik wel héle fijne handschoenen.. maar ik zou ze niet aan willen hebben, warme handen blehhhhh, akelig gevoel :-)

Wieneke zei

Ik doe tegenwoordig heel veel met handschoenen aan. Dat is een kwestie van doorzetten en dan wint de gewenning het zoals eigenlijk met zoveel zaken. De kunst is om echt goed passende handschoenen te zoeken. Ik heb lang gezocht naar goede tuinhandschoenen en ze uiteindelijk gevonden. Nadat bleek dat het eerste paar voor mij prima was ben ik meteen een tweede paar gaan halen als reserve. Je weet dat ik drie dorpen ver gil als ik een naaktslak met de blote hand per ongeluk aanraak, dus daar alleen al voor doe ik handschoenen aan :-) Ik heb een doos plastic chirurgenhandschoenen staan speciaal voor vieze karweitjes. Dat scheelt zoveel gedoe en tijd na de klus met je nagels en je handen. De juiste maat handschoen is dus echt de truc.

Het lieve leven... zei

Ik kan weinig met handschoenen maar het zal ws wel wennen. Al is de verf tegenwoordig minder schadelijk...een gezonde job blijf ik het niet vinden. Echt leuk...die foto's!

Sjoerd zei

Schilderen doe ik tegenwoordig ook met handschoenen aan, met van die handschoenen die ook chirurgen gebruiken. Dan hou je gevoel in je handen en schoonmaken hoeft dan ook niet met van de rommel...

Anoniem zei

Wat grappig, dat je zo op die mannen afgestapt bent.
Ik heb alleen rubberen handschoenen aan als ik woonaccessoires met wax bewerk, dat was je namelijk zo lastig van je handen af. Met verven (krijtverf, verwijder je gemakkelijk) en huishoudelijk werk draag ik ze nooit. Is ook wel te zien aan mijn slordige handen, moet ik eerlijk zeggen.

Ageeth Mooij zei

Het went wel, handschoenen dragen bij klusjes. Ik heb last van een erg droge huid op mijn handen (met kloven). Insmeren en dan handschoenen aan scheelt. En ik maak gehaktballen met wegwerphandschoenen aan.

Katrien zei

Heb laatst ook schildershandschoenen gekocht bij de Action. Ze ademen wel en het beviel mij prima!

Mirjam Kakelbont zei

Je hand gaat ook zo zweten in zo'n werkhandschoen, bah.
Ik zou beslist niet op de foto gewild.
Wat is de kleding van deze heren nog schoon. Meestal zitten die broeken vol met strepen verf.
Lieve groet