Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 november 2017

Allard Pierson Museum

Toen we op zoek waren naar Hudson's Bay en die niet open bleek te zijn, gingen we als alternatief  even naar het Allard Pierson Museum. Op het Rokin, vlakbij.
Ik was er 100 jaar geleden al eens geweest, maar ik kon het me niet meer herinneren. Wel dat het een archeologisch museum is.
Dat is nog steeds zo, maar klaarblijkelijk worden er ook andere tentoonstellingen gehouden. We zagen werk van Hansje van Halem, die boekomslagen ontwerpt en affiches en postzegels.

Mooie dingen maakt ze, maar je hoeft je niet dáárvoor naar het Allard Pierson,  want de tentoonstelling is inmiddels afgelopen.
Ik was de foto's kwijt die ik had gemaakt. Had ze keurig in een mapje gedaan, maar dat mapje was verdwenen in een andere map en ik vond het niet terug. Tot vandaag.
En deze foto's wil ik toch even laten zien. Er was namelijk een hele grote ruit bewerkt. Er stond een zonnestoel, zo'n ligstoel van vroeger, ook bewerkt en het regende keihard.
Gevolg was dat ik maar eens even in die stoel ging zitten en naar buiten keek. Dat was me toch zo'n leuk gezicht.
Steeds andere mensen, die mij niet zagen. En andere voertuigen. Ik denk dat ik er wel een half uur bijna heb gezeten. Dat kon makkelijk want verder was er bijna niemand. Eén andere mevrouw en zij zat in de stoel tegenover mij.  Zo grappig
Dit is ongeveer wat ik zag vanuit die stoel.


En dit

Toen we dit allemaal hadden bekeken, had ik op dat moment eigenlijk geen zin meer in de archeologie. Maar lopend door het museum  stuitten we nog wel op iets aparts. Dat laat ik morgen zien. Of overmorgen.

6 opmerkingen:

miekequilt zei

Mooie lijnen.
Wij zijn geen museumbezoekers, maar gelukkig zie ik dankzij jou toch allerlei moois.
Fijn weekend!

Neeltje zei

Kleurrijk guren bij de biuren.

Neeltje zei

Buren! 😅

sjannesblog.com zei

Mooi! Je bent me voor met je bezoek daar.
Zit in mijn planning.

Matroos Beek zei

Wat een lijnenspel!

Sjoerd zei

100 jaar geleden..? Mooie werken heb je laten zien.