Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 november 2017

Broadway


Het koor waar ik zeventien jaar lang heb gezongen bestond dit jaar vijfentwintig jaar. En dat betekende een jubileumvoorstelling.
Ik weet wat een gigantische klus dat is. De Parkschouwburg drie avonden en een middag bezetten, vier voorstellingen geven dus.
Bij Broadway wordt alles tot in de puntjes geregeld, echt alles.
Er is een fantastisch combo, de dirigent is een prof en de regisseur ook. Daarbij komt ook nog een groep dansers olv een choreografe en dan kun je eigenlijk niet meer spreken van een amateurkoor.
Ja, ik weet hoe hard en hoe lang er geoefend wordt. Op de liedjes en vooral ook op de bewegingen. Het ziet er strak uit, maar 160 mensen gelijk hun hand laten opsteken, 160 mensen laten verplaatsen op het toneel, 160 mensen zich laten verkleden (5x), acht solisten uit het koor begeleiden,  dat vergt oefening. Maar dan heb je ook wat!


Ik ben twee keer geweest. Zo geweldig vond ik het.
De eerst avond was ik met mijn dochter. Die vond het ook fantastisch, maar zij en ik zijn enigszins bevooroordeeld, omdat onze man en vader nog steeds meezingt met het koor. Hij is echt al vijfentwintig jaar lid.
Maar de tweede avond ging ik met een vriendin die het koor nog nooit had gezien en ze heeft erg genoten.

Ik heb wel eens betere foto's gemaakt. De eerste avond had ik er niet eens aan gedacht, zo geboeid was ik. En ook de tweede keer bedacht ik pas na de pauze dat ik dat wel eens kon doen. Ik laat ze dan ook alleen maar zien omdat je dan kunt zien hoe afwisselend de opstelling van het koor en de kleding is. Evenals trouwens de achtergronden al zie je dat dan weer net niet.

En dan de volgende morgen snel naar beneden om de recensie in de krant te lezen. Nou, de recensente had ook genoten hoor:Ps. De man met de hoed op foto 2 is die van mij.
Ps.ps. De vrouw in de zwarte jurk, vooraan op foto 1, die vrouw heeft jaren achter me gestaan bij de alten. Natuurlijk kon ze zingen, maar in die tijd soleerde ze niet. Nu wel en wow wat een stem, wat een uitstraling, zo goed!

11 opmerkingen:

anne zei

Wat ziet het er leuk uit, en wat lijkt het me heerlijk als je in zo n koor kunt zingen. Het zal wel een enorme klus zijn geweest om zo n voorstelling te maken, maar geweldig als het lukt me zoveel mensen ! De foto s geven er een mooi beeld van.

Het lieve leven... zei

wat leuk...en je man al zoveel jaar lid. Zingen is heerlijk! Lieve groet Petra

Marga zei

Proficiat!

Jeanne Hinke zei


Je mag trots zijn op zo'n koor! En op je man ook natuurlijk. Zingen is toch ook zo'n leuke bezigheid en als het dan tot zo'n optreden leidt is dat wel een kroon op ieders werk!

Onlie Mie zei


Leuk dat het jubileum zo professioneel werd gevierd. De foto's geven in ieder geval een fijne sfeer weer. Ik kan geen noot zingen en ik vind dat nog steeds de allergrootste handicap die ik heb...en ik heb er wel wat hoor! ;-)

In de weer zei

Daar zitten heel wat uren arbeid in, maar heerlijk wanneer het allemaal goed verloopt. Felicitatie geef maar door aan je man.

Sjoerd zei

Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit. En met zo'n recensie mag je best trots zijn op de geleverde prestaties.

Marthy Berends zei

Wat geweldig. Ik had graag in de zaal gezeten, hou van dit soort voorstellingen.

Mrs. T. zei

Mooi zeg. Waarom ben jij eigenlijk gestopt met zingen dan?

piseth san zei

I see your blog daily, it is crispy to study.
Your blog is very useful for me & i like so much...
Thanks for sharing the good information!
บอลพรุ่งนี้

Bertiebo zei

Acht jaar geleden werkte ik nog volop. Ik had een drukke baan en was 's avonds redelijk uitgeput. Zo'n avondje zingen hielp soms wel, maar niet altijd. En het waren geen repetities die je kon missen. Dus met pijn in mijn hart de knoop doorgehakt. Binnen een jaar had ik nog terug gekund, maar in dat jaar was de situatie niet veranderd. Dus ik ging niet terug. Na dat jaar had ik terug gewild maar er is een leeftijdsgrens voor nieuwe leden en die had ik bereikt