Totaal aantal pageviews

zondag 2 september 2018

Pasfotolol

Over Hamburg heb ik nog helemaal niets verteld. behalve dat we met de trein waren en dat ik er gestoken werd door een wesp.
Ik had ook niet zo'n zin om er iets over te vertellen om de simpele reden dat ik er niet veel aan vond.
De reis met de trein ging prima, maar duurde lang. Acht uur precies, van onze voordeur tot de hoteldeur.
We gingen op zondag en 's avonds konden we op een of andere manier onze weg niet vinden.
Onze jongste had nog geadviseerd om de lokale specialiteit te eten, hahaha, maar dat werkte niet er zijn geen hamburgers in Hamburg. We vonden gewoon geen leuk zaakje. Nou ja, kan gebeuren. We waren moe, het hotel was goed en de volgende dag zouden we er fris tegen aan gaan.
De verwachtingen waren best hoog gespannen, verschillende mensen hadden ons verteld wat een leuke stad Hamburg is. Het stond al heel lang 'op de lijst', maar wij konden het er ook de volgende dagen  niet vinden.
Eigenlijk ontdekten we op onze zwerftocht maar één hoogtepunt en dat was, midden in de stad, het prachtige park Planten un Blomen. Zo schrijf je dat, het is geen spelfout.
Echt heel erg mooi met erin een Japanse tuin, een rozentuin, een apothekerstuin en overweldigend veel bloemen en waterpartijen.
Maandag en dinsdag metro-den en liepen we rond. Zoals we dat altijd doen in een stad.
Woensdag was de laatste dag en hadden we nog tot 's middags drie uur tijd om nog meer van de stad te zien.
We hebben toen nog een rondrit met een bus gemaakt. Zo'n bus waarin je bovenin kunt zitten, in de open lucht. Het was bloedheet die dag, dus dat was lekker. We reden langs alle hoogtepunten en toen bleek dat we toch, op maandag en dinsdag, wel zo'n beetje alles wat toeristen willen zien, hadden gezien.

We hebben ons echt wel geamuseerd hoor, er waren ook fantastische fotohokjes

En natuurlijk zagen we gerust mooie dingen. Maar de stad als geheel, nee.
Zoals ik al vaker heb verteld hier, ik houd van muurschilderingen, van graffity. Maar hier was werkelijk alles onder gekalkt, niet mooi, voornamelijk lelijk. We zeiden ook tegen elkaar hoe een treurig beeld de stad zou geven bij slecht weer, bij regen.
Ik appte aan de kinderen dat qua stad Hoorn, Middelburg, Zutphen, Deventer, Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Leiden, Delft, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam, Maastricht, Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Gouda (!), allemaal leuker zijn in onze ogen. Leuker dan Hamburg.
'En Enschede dan?, vroeg oudste zoon, die daar gestudeerd heeft. Mwaah, ongeveer net zo leuk als Enschede. En daar heb ik ook nooit veel aan gevonden.

24 opmerkingen:

Mirjam zei

Wat jammer dat Hamburg een misser is gebleken.
Zelf ben ik er nooit geweten dus ik zou niet weten wat er voor moois te zien zou zijn.
Maar dan weet je het nu in ieder geval, niet veel dus.
Fijne dag,
Liefs,
Mirjam

miekequilt zei

Wat jammer lijkt me dat , je verheugen op een paar leuke dagen en dat het dan zo tegenvalt.

Bertiebo zei

Oh maar zo erg was het niet hoor. We hebben gewoon de stad gezien, geconstateerd dat het niet onze stad was en verder hadden we het heel goed

Alet Venhuizen zei

Wij maakten kennis met Hamburg in de regen. Dan weet je het wel denk ik ;-)
Leuke pasfoto's!

Kitty zei

Nou dat weet je dan ook weer he ;) In Enschede is iig nog een mooi museum: Rijksmuseum Twente. :)

Bertiebo zei

Ja en daar ben ik ook een paar keer geweest toen Bart er nog woonde. Er is ook een markt met heel veel terrasjes en de natuur in de omgeving is ook mooi. Maar toch maakt dat Enschede voor ons niet tot een leuke stad

Sjoerd zei

Een stad moet je liggen, ik heb dat met Berlijn wel en met Londen niet.

Jolande zei

Ergens tegenover Planten Un Blomen zit een McDonalds en laten ze daar nou hamburgers hebben :-) (zelfs vega!)
Wij zijn er een paar dagen geweest op weg naar Bremen, voornamelijk om Miniatur Wunderland te bekijken en dat vond ik helemaal geweldig.

schrijfselsvanmij zei

Alledrie onze zonen waren wel enthousiast over deze stad. Zelf weet ik het niet want ik was er nog nooit :-) Aanrader vind ik zijn Duitse steden als Köln, München en Frankfurt

Emie zei

Dat jullie samen als een stel pubers zo'n fotohok in zijn gegaan vind ik heel geestig. Om jouw laatste alinea heb ik erg kunnen lachen, dus voor mij is Hamburg top!

(vrienden van ons hebben er een jaar gewoond en ons de stad laten zien, vooral het opgeknapte havenkwartier vonden we de moeite waard)

sjannesblog.com zei

Ach ja, het kan niet altijd feest zijn, maar een klein feestje hadden jullie toch wel.

Ineke zei

Nu hebben jullie de stad gezien, je mening is dat het niet jou stad is, dat kan natuurlijk. Maar je bent wel lekker samen uit geweest, heerlijk toch?
Fijne dag

Ageeth Mooij zei

Ik hou van je eerlijkheid, want zo heerlijk is het niet altijd!
Jullie foto’s vind ik prachtig. Ik heb dat ook eens met de jongste twee gedaan en ze blijven leuk!

Luz zei

Jammer dat Hamburg jullie tegengevallen is, persoonlijk voel ik mij er heel erg thuis en vind de energie van de stad heel prettig, beetje Amsterdams. De vismarkt direct aan de haven op zondagochtend, het Havenviertel waar je heerlijk, en goedkoop, Portugees en Spaans kunt eten, de wijk rond de Michaels toren, de Deense wijk, de Franse wijk, het gerestaureerde pakhuizen Viertel met galeries en kunst. En het wijkje met de vele buitenlandse winkeltjes als de Pijp.
Alles gemist? :)

Bertiebo zei

Nee, ik heb alleen de zondagmorgen gemist, toen waren we er nog niet. Maar de haven hebben we uitgebreid gezien evenals het gebied er om heen. En we hebben niet Portugees of Spaans gegeten.Ook de Deense wijk niet gezien.En geen wijk die te vergelijken was met de Pijp. Verder alles wat je noemt wel denk ik. Je ziet natuurlijk nooit alles in zo'n stad, het is de sfeer die voor mij bepaalt wat ik er van vind. Nogmaals het is niet erg. Niet eens erg jammer

Jeanette Renting zei

Jammer inderdaad, maar geen ramp zoals jezelf al zegt.
Wij, man-dochter-ik, vonden het wel een fijne stad. Planten un blomen inderdaad, het water Binnen Alster, de parken, de wijk met de alternatieve winkeltjes....

Wieneke zei

Ach, hoe kan dat nou? Hamburg is een leuke stad waar ik wel zou willen wonen..... nou ja, als ik in een stad zou willen wonen dan, he? De keren dat ik er was heb ik erg genoten. De Kunsthalle bijvoorbeeld en de moderne wijk bij het muziektheater aan de Elbe. De haven buiten en binnen de stad. De leuke restaurantjes, de mooie winkeltjes....

Vlimbouter zei

Je houdt er wel superleuke pasfoto's aan over ;-)

Marthy zei

We waren ooit in Hamburg, tsja... aardige stad. Ik mis Gouda in je rijtje;-)

Mrs. T. zei

Ik heb wel ns gehoord dat Hamburg juist zo leuk is. Dus dat valt tegen.

Mooie pasfoto's.

Bertiebo zei

Is geregeld hoor

Els04 zei

toffe foto's!

Ferrara zei

Er zijn inderdaad mooiere steden, maar het is er toch een kijkje waard. Als ik moest kiezen tussen Enschede en Bremen, zou ik nog een keer naar Bremen gaan.

lien zei

Gelukkig hebben jullie de foto's nog :-)