dinsdag 17 november 2020

Vier gangen


Zondagavond, half zeven, zaten we aan een superlekker diner voor twee. 
 
Dat diner was kort daarvoor bezorgd. Het kwam van een restaurant in onze stad, namelijk Lucas Rive. 
We hebben daar een keer gegeten, het was een restaurant met een Michelinster. 
Of die ster er nog is weet ik niet, Rive is eind vorig jaar helaas overleden en vorige week las ik in de krant dat het restaurant verkocht gaat worden.  

Het viergangendiner was een verrassing van Dirk, onze jongste zoon. 
Die heeft net een huis gekocht, in Amsterdam en in dat huis was veel schilderwerk nodig. (alles, maar dan ook alles was turquoise!)
Maar Dirk moet natuurlijk ook werken en dus heeft mijn man een paar dagen geschilderd daar. 
Als bedank daarvoor was dit diner bedoeld. En ik profiteerde mee.

Er hoefde niet veel aan gedaan te worden en de instructies waren overduidelijk. 
Kijk, zo ziet dat er dan uit:
 

Tjee we hebben echt gesmuld van het voorgerecht:  tartaar van gamba. Van de paddenstoelenbouillon gevuld met ravioli en knolselderij en afgemaakt met een druppeltje lavasolie. Van de rouleau van scharrelhoender met linzen, crème van aubergine en structuren van ui.
En tenslotte van het dessert van cheesecake van caramelchocolade, cranberrie/chocolademousse en een krokant van pistache en gepofte rijst. Ooooh dat dessert...

Het was zondag een grauwe, grijze dag en dit vrolijkte de boel aardig op. 
Ik heb gedurende de hele Coronaperiode geen wijn gedronken. Wijn hoort voor mij vooral bij feestelijke gelegenheden of met andere mensen samen of uit eten gaan.  Maar hier vond ik het echt goed bij passen, dus... 
In een restaurant dien je je te gedragen, thuis ook natuurlijk, maar toch anders. Enfin,  misschien kwam het door die wijn dat ik, geheel losgeslagen, mijn dessert-bordje aflikte. 
Ik hoop niet dat Lucas op ons neerkeek, want tamelijk gênant natuurlijk. 
Tja,  het moet de wijn zijn geweest! 
 






35 opmerkingen:

  1. Misschien zag Lucas dat wat jij met je bordje deed wel als compliment

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, dat was nog eens een verrassing, zeg, fantastisch! En, als je thuis bent mag dat, je bord aflikken. kun je in het restaurant niet doen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk! Een heerlijke verrassing na al het verfwerk. En je bord aflikken mag gelukkig thuis.
    Wij halen wel af en toe iets in een restaurant. Geeft toch een gezellig gevoel zo af en toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook zonder alcohol durf ik (thuis!) mijn bord af te likken. :-)) Wat een leuke bedanking. Ziet er overheerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijke verrassing en of het nou door de wijn komt of omdat het gewoon zo lekker was dat je niets wilde verspillen..maakt niet uit toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke manier om toch 'uit eten' te zijn. Lief van jullie zoon, maar ook lief van je man natuurlijk dat hij al dat schilderwerk deed : )

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hihihi genieten en lachen het kan niet mooier.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een lief gebaar van jullie zoon en wie weet hoe ontspannen je de rest van deze C-periode doorkomt met af en toe een glaasje?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een bord aflikken kan je hier je leven kosten, maar dat is een verhaal apart. Leuk toch dat bedankje op deze wijze.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. heerlijk,
    hét bewijs dat het zalig was, je bord aflikken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goedemorgen< Bertiebo,

    Wat een lief gebaar van jullie zoon.
    En thuis uit eten: geweldig!
    Mooi diner!!
    Enne... bordje aflikken mag.

    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat klinkt dat leuk. Wat een goed idee van jullie zoon. En ja bordje aflikken......moest erg lachen. Fijn dat jullie genoten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hmmmm, that looks very, very yummy! I think my cucumber, pepper, tomato and mozzarella breakfast looses out on this! ;-)
    Cheers!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat is ook een mooie ervaring thuis! Lief en attent kado!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een diner laten bezorgen, dat hebben we nog niet gedaan (en het dessertbordje aflikken, dat heb ik ook nog nooit gedaan, haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ja wat leuk he zo'n diner thuis, klinkt goed. Onze dochter heeft dat ook een keer voor ons gedaan. Mijn man moest het wel even met de auto uit Weesp ophalen want zij hebben geen eigen vervoer. Zo apart aan je eigen tafel die lekkere gerechten te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat lief van jullie zoon en natuurlijk van Frits om te gaan schilderen.
    Hier in huis is borden aflikken ook verboden, maar in jouw huis kun je natuurlijk doen en laten wat je zelf wilt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Echt lief van jullie zoon.
    Wat krijg ik nu toch een trek...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Erg attent, zó fijn zijn zulke verrassingen .

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een lief gebaar is dit zeg. Wij gaan nu ook samen dineren met de feestdagen maar ben nog steeds aan het denken wat. Hier zijn geen kinderen of familie dus kokkerellen we meestal samen en dat is ook net zo leuk. Wel vegetarisch hoor want eten geen vlees, maar daar is veel variatie in gelukkig. Kwam zomaar even voor bij. Doe ik wel vaker bij andere bloggers.
    Groetjes, Tine

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooi cadeau! Het ziet er prachtig en heelijk uit, ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Klinkt allemaal heel lekker, vooral dat toetje natuurlijk.
    Bord aflikken, ach thuis mag dat toch wel?
    Heel lief van jullie zoon om deze verrassing te laten bezorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ziet er super uit. Mooi gebaar ook. En dat schilderen ook natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat lief van jullie zoon. Heerlijk genieten dus!
    En dat bord.. hahahaha 🤣😂

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ja, dit geeft echt een feestelijk gevoel. Wij hebben het in het voorjaar een paar keer samen met de dochter gedaan en vonden het heel leuk en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een leuk cadeau. Wij trakteren onszelf elk weekend, weliswaar zonder ster, maar wel heel smakelijk. Aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Oh wat zalig. Echt genieten. Wat lief van jullie zoon. Maar heerlijk zo'n schilder aan huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ah wat een lief gebaar van jullie zoon!

    BeantwoordenVerwijderen