Het licht gaat aan en het licht gaat uit. Zoals je ziet. Nou, lekker belangrijk, zul je zeggen.
Maar dit gebeurde op een bijzondere plek. Dit was namelijk in Brasserie Georges in Lyon. Bert en Marion waren er ook nog nooit geweest, maar hadden het advies gekregen daar toch eens heen te gaan en zo geschiedde, nu.
Georges is een Brasserie en staat daar al sinds 1836. Je kunt er dus eten en drinken. Wij waren er voor een lunch en wij waren er niet alleen.
Er kunnen daar zevenhonderd mensen tegelijk bediend worden. Misschien waren die er niet, maar vijfhonderd schatten wij toch zeker wel.
Als je een privégesprek zou willen voeren in een rustige omgeving, is de zaal misschien niet het meest geschikt, maar de snelheid van de bediening en het feit dat je daar zit, zo met z'n allen maakte het echt bijzonder.
Die obers die daar werken, die wérken. Ze zijn heel efficient. Ze nemen je bestelling op. Ze brengen het eten, ze werken samen. Ze zijn vriendelijk en geven je geen moment het idee dat je op moet schieten.
Hoe ze de tafels afruimen, die obers, dat is ongelooflijk.
Een iemand neemt bijna alles mee van een tafel waaraan vier personen hebben gegeten. In een keer hè, zonder dienbladen, gewoon alles in de handen, glazen tussen de vingers...De volgende gaat de restjes opruimen, de tafels opnieuw dekken. Ze opnieuw uit elkaar schuiven, of juist in elkaar, afhankelijk van het aantal gasten.
Wij zaten te bedenken dat als je hier eenmaal gewerkt hebt en je bent niet ontslagen, dat je dan overal in welk etablissement dan ook welkom zult zijn.
Ik vond het eten niet heel bijzonder, maar we namen dan ook niet de specialiteiten zoals zuurkool op allerlei manieren klaargemaakt, of steak tartare. Onze buren kozen voor dat laatste en dat wordt dan aan je tafel klaargemaakt. Met tartaar dus en kappertjes en olie en rauw ei. Beetje show erbij, erg leuk om te zien.
En waarom begon je nou met die lampen, Bettie? Nou omdat die met enige regelmaat uitgingen. Dan, zo bleek, zat ergens iemand een verjaardag te vieren en had daarbij een passend dessert besteld. De ober liep dan door de zaal met dat dessert en een brandend sterretje erop. Vervolgens rende er iemand naar het houten draaiorgeltje voor in de zaal en begon happy birthday te draaien op dat orgeltje. Oh nee, bon anniversaire natuurlijk. De hele zaal ging dan mee te klappen, of mee zingen of allebei en dan ging het licht weer aan. Fascinerend en heel erg grappig. We hebben nog overwogen jarig te zijn die dag, maar zagen daar toch maar vanaf.
Dat duurde echt maar heel kort hoor, tot het volgende dessert afgeleverd ging worden. Wat een belevenis was het. Heel erg leuk om mee te maken.
Eten met vermaak. Leuk.
BeantwoordenVerwijderenWat apart!
BeantwoordenVerwijderenBijzonder! Wat loopt alles gesmeerd met zo veel mensen, knap hoor.
BeantwoordenVerwijderenWij noemen dat altijd beroepsobers! Je ziet het in Italië ook veel, een genoegen om te zien. In NL zijn het vaak bijbanen
BeantwoordenVerwijderenin de horeca. Mooie lampen trouwens ook!
Wat een stad! Ik had weleens van deze brasserie gehoord, maar wist niet dat het er zo leuk is. Jullie boften met jullie gidsen.
BeantwoordenVerwijderenEen bijzondere belevenis. Leuk om zo een keer mee te maken.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk daar, zeg!
BeantwoordenVerwijderenWat een prachtig verhaal, ik zit te smullen ;-)
BeantwoordenVerwijderenWow, that is a LOT of people and organization! Fun (for others) with the Birthday-idea.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om mee te maken.
BeantwoordenVerwijderenha Bertiebo, wat enig!!
BeantwoordenVerwijderenik vind het een goeie tip en die komt op mijn Lyon-lijstje...
Groetjes van Marlou
wat een belevenis bij “Georges”, en wat een mooie lampen! en ik zou zeker een zuurkool variant hebben genomen, dat is altijd zo lekker in Frankrijk en ben er gek op! en ik denk ook te weten waarom de obers daar zo goed zijn : monsieur Georges is nog steeds in hun midden en ziet alles!
BeantwoordenVerwijderenDat is inderdaad een belevenis.
BeantwoordenVerwijderenWat een aparte restaurant, dit vergeet je nooit meer.
BeantwoordenVerwijderenIk geloof best dat er mensen speciaal voor deze sfeer daar gaan eten.
BeantwoordenVerwijderenWat is dat leuk om een keer mee te maken, ik zit hier écht van te genieten !
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk verhaal, zoveel mensen en dan zo'n vlotte bediening, geweldig.
BeantwoordenVerwijderenLeuke ervaring. Discipline en samenwerken, het werkt dus wel.
BeantwoordenVerwijderenHaha, wat een bijzonder verhaal, je brengt het geel grappig. Jeetje, wat een mensen daar! En toch zie ik een ober met een lach op zijn gezicht. Wat een ervaring moet dat voor julie geweest zijn.
BeantwoordenVerwijderenAan is de lamp mooier dan uit ... Mooie ervaring.
BeantwoordenVerwijderen