Toen ik dinsdag op school kwam, werd ik bijna overvallen door twee ouders die mij vroegen de petitie te tekenen.
Oh ja, dat was waar ook. Actieweek in het onderwijs.
Ik tekende natuurlijk. Ik ben het hartgrondig eens met de eis: meer investeren in het onderwijs.
Waardoor, met een hoger salaris, het beroep kan worden opgewaardeerd, waardoor het leerkrachtentekort kan worden teruggebracht, waardoor de werkdruk minder zal worden.
Nu ik niet meer bezig ben in het onderwijs, alleen nog vrijwillig, omdat ik dat leuk vind, heb ik me afgevraagd of ik zou hebben gestaakt vandaag.
Nou en of had ik dat gedaan.
Ik heb een beetje moeite met zo'n actieweek. De dag begon op mijn school met film kijken met de kinderen en er gingen brieven geschreven worden aan de minister. Zo waren er de hele week van dat soort zaken. Allemaal best leuk, maar ik hou er niet van om er kinderen bij te betrekken. Ik zou ze wel uitgelegd hebben waarom ik ging staken en daar zou ik het bij hebben gelaten.
Maar vandaag zou ik absoluut hebben gestaakt
Ik ben en blijf van mening dat goed onderwijs de basis is van een gezonde samenleving. Op dit moment is dat niet gegarandeerd.
Dat er veranderingen moeten komen, dát zal nu toch zo langzamerhand wel eens een keer duidelijk worden.
Hoop ik
Volledig met je eens!
BeantwoordenVerwijderenDacht men in de regering er ook maar zo over
BeantwoordenVerwijderenIk hoop zo dat het helpt!
BeantwoordenVerwijderenAls ik zo om mij heen kijk, is het onderwijs nog belangrijker geworden dan het al was qua basisvaardigheden, samenwerken, delen enzovoort.....
BeantwoordenVerwijderenIk geef dan ook de voorkeur aan wel gewoon les geven die week. Er melding van maken is voldoende.
BeantwoordenVerwijderenZe krijgen een dikke voldoende van mij.
BeantwoordenVerwijderenWanneer gaat men het eindelijk eens inzien?
BeantwoordenVerwijderenik ben het er volledig mee eens dat het lerarentekort een punt van zorg is. leraren die staken om dat onder de aandacht te brengen hebben dan ook mijn volledige steun.
BeantwoordenVerwijderenZo slecht betaald wordt er wat mij betreft echter niet, vergeleken bij heel veel andere zware beroepen die direct of indirect vanuit de overheid gefinancierd worden. Ik denk dan aan politie, zorg, brandweer, sociale advocatuur. leerkrachten beginnen op een mooi salaris en groeien daarna niet echt meer door, maar een salaris tussen de 30.000 en 50.000 per jaar voor een fulltimer is best oke wat mij betreft.
Doordat er vanuit de leerkrachten zelf steeds op gehamerd wordt dat er teveel weinig betaald wordt, creeer je denk ik ook een deel van het probleem. Waarom zou je nog naar de pabo gaan als je daarmee blijkbaar maar een hongerloontje ontvangt?
In het onderwijs en in de zorg, dat zijn toch de belangrijkste mensen voor iedereen. Maar wordt het met staken alle problemen wel opgelost? Ik hoop het.
BeantwoordenVerwijderenMeer geld voor goed onderwijs is hard nodig. Of dat dan ook naar de salarissen moet gaan kan ik niet echt beoordelen.
BeantwoordenVerwijderenIk weet hoe hard er al jaren gewerkt wordt in het onderwijs. Drie familieleden staan/stonden voor de klas. Met een betere salariëring maak je het aantrekkelijker voor jonge mensen om voor het onderwijs als studie/baan te kiezen. Dat er steeds meer geregistreerd/gerapporteerd enz. moet worden helpt natuurlijk ook niet, er moet nog veel veranderen denk ik...
BeantwoordenVerwijderenGoed dat je er aandacht aangeeft. Salarissen heb ik inderdaad ook geen inzicht in, maar werkdruk kan ik me iets bij voorstellen dat dit teveel en te zwaar wordt.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen