Totaal aantal pageviews

zaterdag 20 september 2014

Twee vorkjes.

Tja, ik kan er niet onderuit: ik ben iemand die zich als consument verschrikkelijk kan ergeren. Aan van alles en nog wat. Een onvriendelijke bejegening, winkelmeisjes die niet groeten. Winkeldames die door blijven kletsen terwijl er een klant binnenkomt, of doorgaan met stofzuigen. Personeel dat kijkt alsof jij blij mag zijn dat je hun winkel iets mag kopen. Geld teruggeven en dan het hele bedrag in éen keer op je hand storten, zodat ik geen idee heb of het klopt...
Ik kan mijn lijst nog vele malen langer maken, geloof me, maar dat doe ik niet.
Maar doordat ik me vaak erger valt het misschien meer op als iets wel goed/prettig/leuk gaat. En dan ben ik ook wel weer zo dat ik daarvoor mijn waardering uit spreek.
Zo waren mijn man en ik naar het strand en na een flinke tippel streken we neer op een terrasje.
Toen de ober kwam besloten we tot een koffie en een thee. We hadden ook zin in iets lekkers en ze hebben in die strandtent alleen deze appelrondjes (zie foto) die heerlijk zijn. Ja, we hebben ervaring, haha. Soms echter hebben we goede voornemens en we besloten (waar de ober dus nog bij was) tot één appelrondo, in plaats van twee.
Toen de bestelling kwam zag die er zo uit, met die twee vorkjes.
Kijk dat vind ik zo attent en ook heel lief van zo'n jongen.
Wij gaan overigens best vaak naar het strand en een ding is zeker: naar deze tent gaan we een volgende keer weer.
Al ben ik bang dat het er dan gewoon weer twee worden. Twee appelrondjes met allebei een vorkje!

5 opmerkingen:

Onlie Mie zei


Ha ik moest zo lachen om dat in een hoopje weergeven van wisselgeld! Daar kan ik me ook zo om ergeren. Ik durf dat dan bovendien niet staan natellen maar bij het lezen van jouw berichtje heb ik me voorgenomen om dat in 't vervolg wel te doen! Zou ik het durven met een lange rij wachtenden achter me?
Laatst ging ik sportschoenen kopen. Kwamen ze met een paar van 180 euro aandraven. Toen ik zei dat ik dat toch wel erg duur vond, keek dat mens zo van "ai jij kan dat niet betalen of wat?" Daar krijg ik iets van... Dan denk ik onmiddellijk " jij zeker en vast wel? Laat me niet lachen!"
Die strandterrasjes bij jullie zijn heerlijk en als ik van jou was... 2 appeltaartjes in het vervolg... zo lekker dat die er uit zien! Maar inderdaad wel een schat van een ober!

Ingrid Orens zei

Hihi heel herkenbaar, dat ergeren...
Ik probeer het mezelf af te leren, want uiteindelijk bereik je er niks mee, als je je zo op stang laat jagen. Maar da's makkelijker gezegd dan gedaan, het afleren...
Zolang je het positieve in mensen ook maar ziet, dan blijft de boel in balans ;-) !

Marloes Kreatief zei

Ha ha wat een mooi verhaal , snap het helemaal ,heerlijk lijkt me dat appelrondje

Hanneke zei

Als mij de gunst dat ik iets mag kopen verleend wordt, kom ik er voor het laatst.
Geld dat in een keer in mijn hand gestort wordt, tel ik na. Als het uit onbenul is, doe ik dat niet al te opvallend, maar ik heb het ooit wel eens hardop en uitgebreid gedaan toen ik direct al zag dat het niet klopte. Dat was nog in mijn nadeel ook.

Chantal zei

wat leuk... en die koffie... mmmm, evenals die thee trouwens... beide mijn smaak