Totaal aantal pageviews

dinsdag 2 september 2014

Uitmarkt (2)

Het tweede wat ik ontdekte en zo superleuk vond op de Uitmarkt was dit:

Zes toonaangevende Nederlandse musea geven het heft uit handen. Vanaf oktober 2014 kun je naar mixmatchmuseum.nl en zelf een tentoonstelling samenstellen.
Dat lijkt me toch echt helemaal te gek. Ik zei het al eerder geloof ik: als ik geen juf was geworden, had ik best graag iets in een museum willen doen. Dat had ik niet bedacht toen ik mijn beroepskeuze maakte.
Maakt niet uit, beter laat dan nooit. Ha, dit is mijn kans.
De musea zijn het van Abbe museum, het Amsterdam Museum, Museum Boerhaave, het Groninger Museum, Kröller Muller en de Twentse Welle.
En als het niks wordt is dat geen enkel probleem. Dan heb ik toch on line lekker die collecties zitten te bekijken en bedacht hoe ik dat aan zou pakken.
Ps.: Op dit kaartje staat het niet, maar degene die het kaartje aan mij gaf zei wel dat er een winnaar is en dat zijn of haar tentoonstelling ook echt gemaakt gaat worden. Dat zou helemaal wat zijn...

Nog een paar beelden van de Uitmarkt tenslotte. Het zit er weer op tot volgend jaar. En ik heb ideeën en plannetjes genoeg!

 Ps. 2: Is er iemand die de man helemaal onderaan herkent? Ik had hem wellicht wat groter in beeld moeten brengen, maar ja dat heb ik nou eenmaal niet gedaan, haha.

7 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Gisteren zag ik ook al je flyertjes van de Uitmarkt.
Wat voor soort markt is dat eigenlijk ? Ik ken het niet...

Chantal zei

geen idee wie de man is, sorry

Marga zei

Frans Timmermans?

Bertiebo zei

Marga: nee!

Bertiebo zei

Ingrid: De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. In Amsterdam Vele musea presenteren zich met een stand. Ook andere culturele organisaties laten van zich horen en zien. En ook de nieuwe toneelvoorstellingen, musicals, cabarets, de opera, het dansttheater, popgroepen. Er zijn heel veel gratis voorstellingen, stukjes daarvan natuurlijk. Op verschillende plaatsen speelt het zich af, maar vnl. op het Museumplein en het eindigt altijd met een musical-sing-along op de laatste avond (van de drie). Ik las dat er dit jaar meer dan 500.000 mensen zijn geweest. Die sing-along wordt ook op tv uitgezonden.

Wieneke zei

Acteur Peter Tuinman? Ik kan het niet zo goed zien.

Marga zei

ja, nou je het zegt Wieneke!