Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 januari 2017

Kerstverrassing op 6 januari!


Op mijn oude school is er,  op de dag dat de kerstvakantie begint,  altijd een borrel, met toespraken en een maaltijd en een kerstpakket.
Ik werk niet meer, maar als vrijwilliger ben ik er een dag per week. Voor mijn eigen plezier hoor, ik vind dat superleuk.
Dat heeft tot gevolg dat mijn oude collega's mij uitnodigen voor die kerstfeestelijkheden en dat ik ook zo'n kerstpakket krijg.
Ook dit jaar weer.  Dat hoeven ze dus echt niet te doen hè, maar ze doen het toch.
Jammer genoeg was ik deze keer niet fit genoeg om er bij te kunnen zijn. Aan het eind van de dag red ik dat niet.
Dat betekende ook dat mijn kerstpakket op school bleef staan.
Gisteren kwam mijn oude bouwcoördinator- maatje het brengen.
Verrassend hoor, op zes januari, ik had er helemaal niet aan gedacht.
Terwijl ik zo'n pakket juist zo leuk vind. Al van vroeger, toen mijn vader met een pakket thuiskwam. Mijn man later ook. Ik ken mensen die het meteen weggeven en nauwelijks kijken. Tot die groep hoor ik niet. Ik ben niet krenterig en lever genoeg bijdragen aan alles, maar een kerstpakket houd ik lekker zelf!
De eerste twintig jaar van mijn onderwijscarriere kreeg ik niks. Ja ooit, een stukje kerstkrans in de eerste pauze en dat was al heel wat. Onderwijs en bedrijfsleven verschilden toen nog heel erg van elkaar.
Dit is het pakket. Een mand, annex bijzettafeltje en alles wat er op staat zat er in verborgen in een hoes.


Zo leuk allemaal. Er zit ook iets in dat ik heel goed kan gebruiken, namelijk die springvorm achteraan. Mijn oude springvorm is echt op en deze heeft een deksel. Dat lijkt me handig. Het andere baking line ding, dat zijn uitsteekvormpjes in de vorm van een ster, van groot naar klein en als je die dan hebt gebakken kun je ze op een bijgeleverd standaardje zetten en dan ziet het eruit als een (koekjes)kerstboom. Nou, dat maak ik volgend jaar met Anna. Die houdt er van om iets te bakken en ze kan het ook al best goed!


En die mand vind ik ook echt leuk. Nog maar eens even bedenken waar ik hem voor ga gebruiken en waar ik hem zal zetten.

Wij hebben geen salontafel, dus een bijzettafeltje is praktisch. Ik denk een oud tafeltje eruit en deze erin.

13 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Whow wat werd jij verwend zeg! Dat mandtafeltje is helemaal mijn ding. Wij hebben de mand zonder deksel en bij ons liggen de plaids er opgerold in... misschien een tip? ;-) Zo met deksel is echt helemaal leuk. En dan nog eens rijkelijk gevuld! Ik zou het ook wel weten... mooi zelf houden! Geniet er van want je hebt dat ook dubbel en dik verdiend met je vrijwilligerswerk! Fijne dag!

Kitty zei

Echt een leuk pakket! En op Driekoningen gekregen, kan nog net voor de kerst, toch?

Jolande zei

Wat een ontzettend leuk kerstpakket.
Fijn dat ze op jouw school die leuke traditie nog steeds hebben én jou er ook nog steeds bij betrekken.

KnutzEls zei

Leuk zo'n pakket. Alleen al dat er aan je gedacht wordt, vind ik al super. Is toch ook stukje waardering! En die tafel/mand past helemaal bij jullie.

Jeanne zei

Ja, dat kerstpakket loop ik mis dit jaar. ik vond het ook altijd leuk om te krijgen. Het waren vaak verrassende dingen. Zo ook dat tafeltje van jou met inhoud. Hartstikke leuk! Het is je gegund.

debora zei

Heel leuk pakket!!!en dat tafeltje is ook knap.ik schoorde zo'n wit en roze in de kringloop nagelnieuw ,zonder deksel.gaf die aan mn dochter en gebruikt die voor de kleine pantoffeltjes en schoentjes van ons kleinkind

Neeltje zei

Heel leuk, je kerstpakket! En fijn dat ze aan je denken.

Mrs. T. zei

Wat een leuk pakket!

Pippa's Hus zei

Jeetje wat een verwennerij. Mijn dochter werkt op school maar die heeft nog nooit zoiets gehad. En alles is ook zo leuk. Het is je gegund! XX Esther

Ageeth Mooij zei

Ik kijk een gegeven paard graag in de bek ;-) En ik hou niet (meer) van kerstpakketten. Al die rommel in huis; potjes met in de fabriek gemaakte pesto en tapenade, croutons en vage chips en rare mixen. Gelukkig krijg ik al twee jaar een waardebon en daar ben ik toch blij mee!
Fijn dat jouw pakket je plezier geeft!

Marthy Berends zei

Helemaal leuk, vooral dat tafeltje.

Alet Venhuizen zei

Een verrassing is altijd leuk. En misschien nog wel leuker als je het helemaal niet meer verwacht :-)

In de weer zei

Altijd leuk wanneer er iets blijvends inzit.