Totaal aantal pageviews

woensdag 11 januari 2017

Muziekboekje

Bij  Odin, Noor en Jet zie ik soms zulke leuke boekjes voor heel jonge kinderen.
Dit is er bijvoorbeeld eentje, die ik bij Noor en Jet zag:

Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een dik, stevig kartonboekje. Maar op iedere bladzijde zit een knopje. En als je daar op drukt, klinkt er telkens een muziekje. Inderdaad een 'klassiek deuntje'.
Het zal je verbazen hoe snel een baby met zo'n dik vingertje, dat knopje weet te vinden.

Noor en Jet vinden het superleuk en onze driejarige Anna ook nog steeds.
Er zijn meer geluidenboekjes die ik bij de dames leerde kennen. Eentje met boerderij geluiden, eentje met stadsgeluiden, zoals een bellende tram. En steeds weer met zo'n knopje. En je verwacht misschien met baby's dat het snel stuk gaat, maar dat is niet het geval.
Kijk hoe Noor zit te luisteren. Noor is van de tweeling degene die wat meer observeert en eerst eens kijkt voor ze wat doet. Zo lief!


Toen onze kinderen klein waren had je dit soort boekjes geloof ik nog niet. Want anders had ik het wel geweten...
(Boeken zijn duur, kinderboeken ook. Maar soms moet je toch wel eens een cadeautje kopen. Dit deeltje kost 12, 95 en toen ik de prijs googelde zag ik dat er nog meer zijn.)


10 opmerkingen:

Vlimbouter zei

Oh, wat prachtig! Klassieke muziek voor peuters. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen! Ook al heb ik nog geen kleinkinderen, dat boekje wil ik gewoon hebben. Ik ga op zoek.

Het lieve leven... zei

nee waij hadden 1 boekje voor de jongste met boerderijgeluiden. Maar dat was zo krakend...niet om aan te horen ;) Maar dat is tegenwoordig geen probleem meer...leuk! Lieve foto ook. Groetejs Petra

Jeanne zei

Als ik kleinkinderen had, zou ik het wel weten!

Marthy zei

Ik verbaas me er nog steeds over hoe snel kleine kinderen weten waar en hoe te drukken om geluid te krijgen. Het enige nadeel is dat dit nooit meer stopt;-)

Onliemie zei

Toffe tip! Ja goeie kinderboekjes zijn niet goedkoop maar er zijn toch zo geweldig mooie tussen. In mijn kindertijd was er toch nog maar weinig moois...

Madelief Weideveld zei

Jaaaaaa, die heb ik ook voor mijn kleinkinders.....en dan ook nog eentje met wereldmuziekjes. Simeon is er dol op..ik ook!
Madelief

Pippa's Hus zei

Leuk hoor, boekjes met muziek. Kinderboeken, ik ben er gek op. XX Esther

Anoniem zei

Voor mijn kleindochter,IVY, heb ik ook diverse van deze boekjes gekocht. Alleen betaalde ik bij het Kruitvat, er maar iets van hooguit vier euro voor.
Elna

Angie zei

In de Bieb zijn ook geweldig leuke boekjes te leen voor alle leeftijden.

Mirjam Kakelbont zei

Haha, wij hadden beter dit boek voor Roosje-in-de-knop van vijf jaar kunnen kopen. Lees mijn blog maar (-: