Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 april 2012

Terreur van Wielrenners

Oh wat ben ik kwaad. Ik was vanmorgen pas laat aan het hardlopen. Ben nu net terug. Gisteravond was het lenteuitje van mijn oude school (waar ik trouwens gisteren en eergisteren had gewerkt) en dat ging gepaard met (veel te veel) eten en wijn. Dus vandaar dat ik pas laat ging lopen. Tot nu toe had ik nog nooit echt last gehad van zo'n groep wielrenners. Die staan blijkbaar later op en fietsen op deze tijd. Maar vandaag wel, vandaag had ik er last van en niet zo'n beetje. Mijn hardloopronde gaat over een fietspad, een fietspad met een middenstreep. Er is geen voetpad of stoep op dat gedeelte dus ik loop op het fietspad aan de uiterste linkerkant van het linkergedeelte en ik loop tegen het verkeer in. Er kwamen mij vanmorgen geen wielrenners tegemoet, maar wel veel grote groepen achterop. Die hoor je aankomen, ze maken erg veel lawaai. Maar ja ik kan niet nog linkser gaan lopen dan ik al doe, dus aanvankelijk liep ik gewoon door. Nadat ik drie keer op het laatste nippertje in de berm had moeten springen (met een hartritmestoornis van de schrik) ben ik bij de volgende zes groepen maar vast uit voorzorg in de berm gaan staan. Dat is toch niet normaal, stelletje mafkezen. Ik had kletstnatte voeten en dat loopt niet echt lekker. Volgende keer loop ik weer vroeg, maar dat neemt niet weg dat ik het gewoon schandelijk vind hoe die 'sportievelingen' zich gedragen!

2 opmerkingen:

KnutzEls zei

Bekend verschijnsel. Wij mijden ook zo veel mogelijk de tijden dat die wielfanaten op de weg zijn. Ze gedragen zich alsof er niemand anders mag wandelen of rijden. Leo heeft al eens bijna in de clinch gelegen met zo'n man.

Wieneke zei

Je mag natuurlijk niet generaliseren, maar snotmiljaar wat een vreselijke hufters zitten erbij. Als ze alleen zijn of met zijn tweeën gaat het nog, maar in een grote groep komt het slechtste in die mannen boven. Maar wat doe je eraan als eenvoudige wandelaar? Je kunt ze niet inhalen om ze de oren te wassen, en daar maken ze dus fijn gebruik van.
Bah!