Totaal aantal pageviews

dinsdag 20 augustus 2013

Lammetjespap

Mijn moeder maakte vroeger (als ik ziek was en onder een deken op de bank mocht) altijd lammetjespap. Dat moest ik dan ook op eten, maar ik vond het helemaal niet lekker. Misschien door de naam, dat zou kunnen. Ik eet nu ook geen lamsvlees.
Lametjespap... We aten sowieso meer pap vroeger. Rijstepap, gortepap, karnemelksepap, havermoutpap... Allemaal in geen jaren meer gegeten.
Maar nu zag ik in het krantje van het Zuiderzeemuseum een recept voor lammetjespap. En ik moet zeggen als ik de ingrediënten zo eens bekijk, dat het misschien toch wel erg lekker zou zijn. Wie weet probeer ik het nog eens.

2 opmerkingen:

Nanos zei

Wij kregen nooit pap. Als het 'pap' heette, haakte mijn moeder af. Het trekt mij ook niet.

KnutzEls zei

Wij aten juist weer wel veel pap en vla. Vooral mijn vader was er dol op. Dat dichtte de gaatjes, zei hij. Lammetjespap met bruine suiker en roomboter, mmmm. Of de wat luxere variant, dikker en dan met bessensap, heerlijk. Griesmeel met krenten, rijstebrij, zelfgemaakte vanille of chocoladevla, bitterkoekjes-pudding. Allemaal lekker, maar al lang in de ban gedaan vanwege de calorieën. Maar de oude puddingvorm (een eend) staat hier nog steeds in de kast.