Totaal aantal pageviews

woensdag 21 augustus 2013

Jan Brokken: In het huis van de dichter

Nou, daar heb ik me weer eens wat gemist zeg. Of beter gezegd ik heb iemand gemist. Al jarenlang. Namelijk de schrijver Jan Brokken. Ik kende zelfs zijn naam niet. En toch is de man al heel lang schrijver. Hij wint prijzen een een paar van zijn boeken zijn of worden nog verfilmd. Maar Bettie zat te pitten hoor.
Nu moet ik zeggen dat ik nog maar één van zijn boeken heb gelezen. Een boek dat me zo goed beviel dat de gedachte dat ik nog een heleboel Jan Brokkens te gaan heb me buitengewoon veel plezier bezorgt.
Dit boek, ik zag het liggen in de bieb. Bij de boeken die nooit op hun plaats worden teruggezet, maar in een verzamelbak populaire boeken belanden. Ik las de achterkant en nam het mee!
Dit is het verhaal:
Youri Egorov, de dichter onder de meesterpianisten, ontvluchtte, op 22jarige leeftijd de Sovjet-Unie en vestigde zich in Amsterdam. Vijf jaar later leert Jan Brokken hem kennen. Dit is het verhaal van hun vriendschap. Youri Egorov leefde alsof iedere minuut zijn laatste kond zijn. Hij was roekeloos, hartstochtelijk, maar ook verlegen, vervuld van twijfels en diepzinnig. In het zoeken naar vrijheid ging hij tot het uiterste. Jan Brokken maakt hem onvergetelijk. Even indringend beschrijft hij de decors: de barre Sovjet-Unie, het uitzinnige Amsterdam van de jaren tachtig.

2 opmerkingen:

Wieneke zei

Nooit van de man gehoord, maar ik ga zeker een boek van hem lezen.
Dus heb dank voor de tip.

Anoniem zei

Graag gedaan!Groet van Bettie