Totaal aantal pageviews

vrijdag 23 mei 2014

Briefjes

dankjewel voor het klokkijken - bedankt juf bettie dat je mij bruiken heb geleert- lieven juf Bettie Bedankt voor alen u hulp- het was leuk met de breuken samen- het was heel leerzaam juf- als we een woordtje niet weeten gaat u het atijd zegen, maar wat ik zegen wil dat u een goede juf bent- liefe Bettie bedankt voor het rt het was leuk en succes

Heb ik eigenlijk wel eens iets verteld hier over mijn vrijwilligersbaantje? Ik geloof het niet. Bij dezen dan:

Als ik 's morgens binnen kom, verschijnt het eerste kind bijna meteen in mijn hokje. Een meisje dat moeite heeft met klokkijken. Dan nemen we de grote klok erbij en oefenen we tot we scheel zien. Daarna komt er een groepje kinderen, met z'n drietjes komen ze. Zij vinden de breuken erg lastig. Dus oefenen we breuken en leg ik het telkens opnieuw weer uit. Er verschijnt een middengroeper met een rekenprobleem. We werken er aan. Een groepje dan weer. Van vijf kinderen die 'leeskilometers' moeten maken. Een heel leuk groepje is dat. Ze proberen me op allerlei manieren af te leiden van het leesdoel. Ze hebben altijd wat te vertellen of te vragen.
Twee onderbouwkruimels treden aan. Hun juf wil graag dat ze extra oefenen met lezen. Ze moeten ook woordjes schrijven. Dan weer een breukengroepje. Oh oh die breuken.
In de pauze (ik heb gewoon pauze, geen pleinwacht)  klets ik een beetje met mijn (ex)collega's en om een uur of twee, half drie ga ik naar huis. Met een tevreden, voldaan gevoel. Ik hoef niet te vergaderen, ik hoef niets voor te bereiden, geen telefoontjes, geen administratie. 
Twee dagen in de week heb ik dat gedaan dit schooljaar en ik heb er van genoten.
Het voordeel van dit 'baantje' is dat ik als we op reis zouden willen, gewoon kan gaan. De kinderen zijn niet van mij afhankelijk. Het is slechts iets extra's dat ik ze bied.
Eergisteren was mijn laatste dag voor dit jaar, vandaar die lieve briefjes.

9 opmerkingen:

Chantal zei

Wat lief zeg, ze doen me ook denken aan de kleine briefjes die ik wel eens kreeg als voorzitter van een kinderkoor

Marloes Kreatief zei

Leuk om dingen te doen die je graag doet maar ook een ander blij mee maakt toch
Gr marloes

Lidwien Bruin zei

O, Bettie, wat ben je toch een ster in genieten! Die briefjes zijn prachtig, maar al die fijne extraatjes die jij ze biedt zijn nòg mooier!

Ineke Jonker zei

Wat goed dat jij er voor al die kinderen die wat extra's nodig hebben nog bent. Gr. Ineke

Hanneke zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Madelief Weideveld zei

O Bettie, wat een heerlijkheid.
Soms kan ik daar ook naar verlangen.
Ik herken àlle kinderen in je verhaal. Dus of je nu in het oosten of westen woont.......
Die leeskilometer-kinderen ook. Ik moet er zo om lachen als jij het schrijft en kan er zo wanhopig van worden als ik het doe.....;-)
Alleen daarom al is bloggen zinvol.
Madelief.

Bertiebo zei

Hee wat raar, Hanneke. Ik heb helemaal niks verwijderd en ik ben toch de blogbeheerder lijkt me

Anoniem zei

Leuk om dat te lezen, Bettie en....van mij krijg je de titel "DE REKENJUF" en breuken zijn zo leuk en ik weet zeker dat REMELKA in je hoofd zit. Wat ik altijd zeg "REMELKA for ever.."(Wilma leest dit niet, toch?)Mien (voorheen rekenjuf)

Bertiebo zei

Oh RemelkaMien ik lach me slap, ja ik ben het er helemaal mee eens: Remelka forever!