Totaal aantal pageviews

dinsdag 11 november 2014

Tussen Kunst en Kitsch, mét een leuke link


 Tussen Kunst en Kitsch, zo'n programma dat er voor mijn gevoel altijd al is geweest en er hopelijk ook altijd zal zijn.
Niet dat ik er altijd naar kijk, maar als het zo uitkomt wel.
Spannend meestal, je leeft mee met degenen die hopen een flinke klapper te gaan maken. Dat ze iets op de rommelmarkt hebben gekocht voor bijna niks en dat het dan een groot bedrag waard blijkt te zijn.
En dan die deskundigen die er een zeker genoegen in scheppen hun oordeel over de waarde zo lang mogelijk uit te stellen.
Trouwens ook bijzonder dat ze er altijd zo veel van weten. Dan komt er een raar potje en dan weten ze weer meteen en precies wat het is.
En natuurlijk Nelleke van der Krogt. Ik mag wel zeggen dat ik fan ben. Ze is een beetje pesterig, een beetje narrig en ik vind haar charmant en grappig. (ik schreef al eerder over haar boeken, hier: klik)
Ik was zelf ook een keer bijna in dat programma geweest, toen leefde mijn moeder nog. En aangezien het haar spullen waren die we wilden laten zien, is zij met mijn man geweest. En zat ik (veel later) voor de tv om een glimp van ze op te vangen. Wat ook gelukt is: een glimp!
Een grote klapper was het niet.
Maar dit terzijde.
Nu kun je zelf even voor expert spelen. Je krijgt van alles te zien en moet een antwoord geven op de vraag die gesteld wordt (meerkeuze).
Leuk om te doen. Maar mijn score was nogal bedroevend.
Hier vind je de link naar het 'expertspel', want zo heet het. klik

Update: gisteren dit stukkie geplaatst en vanmorgen lees ik in de krant dat Nelleke van der Krogt met pensioen gaat. Jammer!

4 opmerkingen:

Marga zei

Leuk, ik ben dol op spelletjes en quizen (?) Ik had er 7 goed, vind ik niet slecht. En ik ben ook fan van Tussen kunst....en van Nelleke Ze is van Zeeuwse komaf, maar dat wist je vast wel! Geboren in Kloetinge geloof ik.

Marga zei

oh, tis quizzen :)

Onlie Mie zei

Oeioeioei maar goed... manmanman wie geeft er nu zoveel geld aan dat verroeste zeteltje? Tja één ding is zeker... ik ga nooit rijk worden want ik ga steeds de foute dingen kopen! :-)

Hanneke zei

Als ik daar zou zijn met spul zou ik meer geïnteresseerd zijn in het verhaal dan in de waarde. Wat is het en waar komt het vandaan?
Ik vind het een heel leuk programma en als ik niet kan kijken, nemen we het op.
Nelleke zal ik niet missen.