Totaal aantal pageviews

donderdag 13 juni 2013

Call the midwife

Zomaar ineens ben ik weer een beetje verslaafd. Aan deze (BBC) serie: Call the Midwife. Wordt iedere werkdag uitgezonden door  Omroep Max op Ned. 2 van half zes tot half zeven. Heerlijk, zonder reclameonderbrekingen. Het is op een tijd dat ik normaal gesproken nooit tv kijk. Ik wíl ook eigenlijk niet kijken op dat tijdstip, maar ik doe het lekker toch.
Call the Midwife gaat over het leven van verloskundigen die in de late jaren vijftig in de Londense volkswijk East-End werkten.

De serie, gebaseerd op de gelijknamige memoires van de voormalige verloskundige Jennifer Worth, vertelt over het leven van de pas afgestudeerde Jenny.
Zij probeert samen met de nonnen van het Nonnatus House-klooster het hoofd te bieden aan de verloskundige problemen in een straatarme Londense wijk.

Er zijn vijf afleveringen geweest en die zijn nog in te halen. Ik moet er nog twee, want ik zag er tot nu toe drie.
Tot 27 juni!

Ps.: ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik beslist een voorkeur heb voor twijfelachtige series. Ik kan nog steeds in dikke tranen zijn bij 't Kleine Huis, terwijl mijn vriendinnen daar een spuugbakje bij nodig hebben. Dus misschien ben ik niet helemaal betrouwbaar op dit gebied.

3 opmerkingen:

Madelief Weideveld zei

HAHA!!! Da's nou ook wat. Ik heb er ook drie gezien, viel er ook per ongeluk midden in en vindt het heerlijk om te kijken......Een prachtig tijdsbeeld ook. Mijn kinderen vinden het logisch dat ik kijk....omroep MAX, 'voor de actieve vijftiger' ;-)en stiekem kijken ze mee......
Dag, Madelief.

KnutzEls zei

Keek net op je blog om half zes. Dus meteen de TV aan. Ik vind het een rottijd, want dan ben ik meestal met het eten bezig. Maar ga het eens bekijken. En zien wat Uitzendinggemist te bieden heeft.

KnutzEls zei

Hooked, totally hooked!!
De eerste aflevering is niet meer te zien, maar de tweede nog wel. Droog net mijn tranen... Gisteren gekeken en vanmiddag nog een aflevering en vanavond weer kijken.