Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 juni 2013

Philip Mechanicus


Weet je wat? Ik roep deze week uit tot Museumweek (bij Bettie), want dit is al de vierde keer deze week dat ik het over een museum heb.
Deze keer het Joods Historisch Museum. Daar is momenteel een overzichtstentoonstelling van de fotograaf Philip Mechanicus. Ik kende zijn werk wel van de portretten die hij maakte bijv. van schrijvers. Maar zijn andere werk kende ik niet. Toen ik echter deze foto zag, was ik meteen verkocht.
En behalve portretten en straatfoto's is er ook een overzicht te zien van zijn minder bekende werk.
Ik houd erg van zwart-wit foto's uit het analoge tijdperk en als je dat ook leuk vindt, kom je hier echt aan je trekken.
O ja, er is ook een fotoroute Toen & Nu . Rondom het Waterlooplein vind je grote panelen met foto's van Mechanicus, precies op de plek waar hij vroeger die foto's maakte.

(Het Joods Historisch is altijd een favoriet museum geweest, en dat is het nog. Wij gingen er wel eens naar toe uitsluitend om er een stukje buitensporig lekkere boterkoek te eten of een overheerlijke gemberbolus. Ik heb er al eerder over verteld hier. Maar deze keer was de boterkoek nauwelijks groter dan een koekje en niet zo lekker. Een kopje koffie, een kopje thee en twee miezerige stukjes boterkoek voor 11 euro 50... dat doen we dus niet meer. Belachelijke prijzen. Er zat ook helemaal niemand in het restaurant. Ja, de complete keukenstaf, zat zelf koffie te drinken. Het museum blijven we natuurlijk  wel bezoeken.)

1 opmerking:

Juffrouw Waardvleugel zei

Hoi, ik loop een beetje achter met reageren, heb dus nu even de drie laatste berichten gelezen. Informatief en van die series waar je van moet huilen?! Heerlijk. The sound of music heb ik zeker 25 x gezien, nog steeds geweldig.
Met groet De Juffrouw