Totaal aantal pageviews

dinsdag 11 juni 2013

Rijksmuseum Amsterdam

Toen we pas geleden in het Rijksmuseum waren (voor het eerst sinds de heropening) zag ik dit hondje op een schilderij van Cornelis Ketel.( 1548-1616). Wat een leukerdje hè, hij lijkt een beetje op onze Mac. Een beetje. Qua kleur.

Tja en toen was er geen houden meer aan: ik zag alleen nog maar honden op de schilderijen en na een poosje ging ik ook echt op zoek. Niet erg, gericht kijken is eigenlijk heel erg leuk.

We hadden een mooie ochtend, want niet alleen is het een plezier om naar schilderijen te kijken, het museum zelf is ook zo mooi. Toen we naar de uitgang liepen vroeg een van de suppoosten hoe we het gevonden hadden. En ik constateerde bij mezelf gewoon een gevoel van trots. Ik ben niet zo erg nationalistisch ingesteld hoor, maar nu kreeg ik toch echt het gevoel van: zo, dit hebben we toch maar mooi in dit land en in deze stad. Het mag dan een tijdje (ahum) geduurd hebben en het mag  ook een paar centen hebben gekost (ahum), maar dan heb je ook wat. De suppoost vertelde dat zij op haar werkdagen ook steeds zo trots is op het museum!
 Dat vind ik leuk. Suppoost zijn lijkt me altijd een rotbaan, altijd maar staan en dan gebeurt er niks... Maar hier, in dit museum is het zo druk en is er ook voor een suppoost veel te zien.
Eén ding nog: we hadden altijd als truc om grote drukte te vermijden: zondagmorgen negen uur. Maar ook zondagmorgen negen uur was al druk. Niet dat ik er last van had hoor. Behalve naar het museum en de schilderijen kijk ik ook graag naar mensen. En daartoe was alle gelegenheid.

7 opmerkingen:

Wieneke zei

Lief, die woefjes. Mag je in het Rijksmuseum fotograferen? Of ben je stout geweest ;-)

Bertiebo zei

Nee, ik ben heeeel braaf, dus het mag!

Juffrouw Waardvleugel zei

Zo heb je wat aan je dag en je bent voor de echte drukte het museum weer uit, slim!

Therese zei

Wat een leuk verslag, Bertiebo. Ja, als je eenmaal hondjes gaat kijken, ontdek j er steeds meer. En nog een gezellige suppoost, echt bijzonder.

Moest je erg lang in de rij staan? Het is nog steeds erg druk, begrijp ik.

Bertiebo zei

Nee hoor Therese, zo druk was het nou ook weer niet. Met de museumjaarkaart mag je zo doorlopen en de echte rij was niet heel lang en ging tamelijk snel.

Marloeskreatief zei

Ja dat vind ik ook altijd zo leuk geschilderde dieren en honden speciaal ,Nederland is een honden land zeg ik altijd als mensen hun neus ervoor ophalen hi...hi

Anoniem zei

Schitterend al die honden/hondjes. Jammer dat in die "tijd" de Duitse Herder nog niet was uitgevonden.
Mien dus.