Totaal aantal pageviews

maandag 20 juni 2016

Rotterdam, waar leg dat dan?Rotterdam, waar legt dat dan?
Miijn dochter en ik hoefden eigenlijk niet te zoeken.
Dankzij mijn liefhebbende man die Anna voor zijn rekening nam en dankzij haar liefhebbende man die in zijn eentje voor de tweeling zorgde,  konden wij een weekendje weg.
Het maakte mij niet zo veel uit en dochter wilde naar Rotterdam. Dus dat deden we.
We gingen met de trein, zodat ik wederom het prachtige station kon bewonderen. En die grote trap bij het Groot Handelsgebouw waar we op hadden gekund. Hadden gekund dus.
We gingen naar een Air B&B en dat was voor mij de eerste keer. Deze had zich geafficheerd als vintage en dat leek ons wel leuk.
Dat was het ook. Het huis lag zeer gunstig en bovendien waren er twee fietsen beschikbaar en gaf een enthousiaste eigenaresse ons tips.
We vertrokken bijna meteen in de richting die zij had aangegeven en gingen eerst naar De Zeeuwse meisjes. Voor koffie met een bolus. De Zeeuwse meisjes komen echt uit Zeeland, het is een leuk zaakje in een leuke buurt: Katendrecht.De volgende pleisterplaats zouden we  zonder de AirB&B dame zo voorbij zijn gereden. En dat zou jammer geweest zijn, want wat hebben we daar heerlijk gezeten. Food Factory heet het en aan de buitenkant ziet het er niet uit.
Maar daar, op de Kaap, aan het water, in de zon, met uitzicht op Hotel New York en de Euromast, ...  het was heerlijk. Kijk, je kunt meteen zien wat we aten:

Smeerseltjes en brood van hem

Er was echt heel veel lekkers te krijgen en je kunt zo je eigen maaltijd bij elkaar zoeken. En je drankje natuurlijk.


Vanaf  Hotel New York naar deze plek op Katendrecht dus, is een brug aangelegd.
Katendrecht was vroeger de hoerenbuurt en dus wordt deze brug door Rotterdammers (die altijd  heel sterk zijn in naamgeving van bruggen en gebouwen) 'de hoerenloper' genoemd

Op deze foto zie je de brug. We zagen geen hoerenlopers, integendeel mag ik wel zeggen.We zagen vier bruidsparen met fotografen en dat ze daar hun foto's willen maken, konden we goed begrijpen.

We aten er zoveel dat we 's avonds geen enkele behoefte meer hadden aan nog een maaltijd.
Nou ja, wel popcorn in de bioscoop, dat wel.
We gingen naar de film 'Elle' van Paul Verhoeven.
Ik vond het echt een vreselijke film al was hoofdrolspeelster Isabelle Huppert wel goed. Dat zag ik wel,  maar verder vond ik het niks, raar en onsmakelijk.
Dochter vond het nog wel een beetje intrigerend. Maar ja, dat is toch ook geen grote loftuiging.
Gelukkig heb ik nog gewoon even zitten slapen, as usual.
Voor de film hebben we gelopen, gefietst, verschillende buurten gezien en genoten.
Ik wist het al, maar dochter vond Rotterdam ook echt heel leuk.
En mooi. Als je 's avonds op de Erasmusbrug staat en al die lichtjes ziet... dat is echt prachtig. Sowieso de veelgeroemde skyline is werkelijk heel erg mooi.
De volgende dag regende het nogal,  maar we hebben toch nog veel gedaan. De Markthal en omgeving en toen naar het deel van de stad waar Els mij mee naar toe had genomen en waar ik nu dochter mee naar toe nam.
Het viel me op dat qua verkeer Rotterdam een stuk rustiger lijkt dan Amsterdam. Nu ben ik aan het vergelijken lijkt wel en dat hoeft helemaal niet, want ik ben fan van allebei de steden.
Toch fietste het in Rotterdam een stuk beter dan in Amsterdam. Werkelijk waar.


We zagen ook nog een stuk grond, waar allerlei kunstwerken zijn geplaatst, die in de loop van de jaren dat Rotterdam weer opgebouwd werd, ergens een plek kregen en ook weer werden verwijderd, doordat er nieuwbouw kwam of doordat er gesloopt werd. Ze kwamen in depots terecht en zijn nu weer te zien.Ik herhaal het nog maar een keer: een nachtje en twee dagen ergens anders en je hebt het gevoel dat je een week vakantie hebt gehad.
Het was zeer ontspannen allemaal


Oh ja en humor hebben die Rotterdammers ook hoor:11 opmerkingen:

Els04 zei

mooi!!!

Lot zei

Toevallig ben ik vorige week met mijn dochter ook een dagje in Rotterdam geweest. Markthal bekeken en daar gegeten bij Le Souq is libanees, midden-oosten restaurant. Ook zoiets als jullie lunch, pasteitje aubergine en heerlijke geroosterde bloemkool en smeerseltjes.
Daarna naar de Laurenskerk en kaarsjes opgestoken, is mooie simpel gebouwde kerk en heerlijk licht. De hele omgeving was prettig en ruim opgezet.

De kringloop die we later bezochten was flut, echt alles wat ik zelf in de loop der jaren al had weggebracht

Jeanne zei

Leuk verslag, je brengt me op een idee!

Onlie Mie zei

Toffe citytrip en leuke die airbnb... zou ik ook een keertje willen doen!

matroosbeek zei

O wat heerlijk, een weekendje Rotterdam met je dochter. Een stad waar ik mooie herinneringen aan heb... boeiende stad. Wij logeerden toen in hotel New York. Op zich ook al een hele belevenis.
Geniet na van jullie uitstap!

Villa Zeezicht zei

Leuk zo'n trip naar Rotterdam, het is er de laatste jaren heel erg hip en interessant geworden! Wat ontzettend gezellig om dit samen met je dochter te ondernemen :)

Marthy Berends zei

Zo te zien hebben jullie het geweldig gehad in die stad die het dichtst bij onze woonplaats ligt. Rotterdam is vergeleken met veertig jaar geleden toen wij in Stolwijk kwamen wonen een hele leuke stad geworden en zijn skyline is 's avonds inderdaad prachtig. Afgelopen winter twee keer avondfotografie gedaan daar met mijn fotoclub.

Antoinette van Schaik zei

Heerlijke stad, Rotterdam, ik denk er nog graag aan terug. De havens, de skyline, de leuke straatjes in Katendracht en ik ga nog maar even door. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad, super!

Mrs. T. zei

/Rotterdam is hot momenteel. En leuk. Wij waren er vorig jaar. Erg van genoten.

Jolanda zei

Je had van tevoren dus niet op mijn Rotterdamblog bekeken anders had ik je deze tips en veel andere ook kunnen geven:) Maar jullie hebben genoten van mijn stad en de leuke dingen die er te doen zijn. Jammer dat je de trap niet op bent geweest met de andere ruim 350.000 bezoekers want dan had je mooi uitzicht gehad. En de lichtjes zien vanaf de Erasmusbrug is ook wel een van mijn favoriete plekjes...tot een volgende keer! Jolanda van Rotterdamthroughmylens.blogspot.nl

Petra zei

Ja Rotterdam is zeker leuk...een aparte stad! Gezellig zo samen. Lieve groet Petra