Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 juni 2016

Slapen op het strand

Dat was een lang gekoesterde wens: slapen op het strand.
Ik ben wel eens in slaap gevallen hoor op het strand. Gewoon overdag.
En in 'de wilde jaren', toen ik op de pedagogische academie zat, gingen we vanuit Middelburg wel eens midden in de nacht naar een Walchers strand om de gesprekken voort te zetten die toen zo  belangrijk waren. Met een fles goedkope Spaanse wijn enzo. En een vuurtje.
Maar echt slapen...
Dus toen ik dit voorjaar zag dat er strandhuisjes waren, prachtige nieuwe strandhuisjes en dan nog wel in Nieuwvliet/Groede, in Zeeuws-Vlaanderen,  altijd al mijn favoriete strand, toen heb ik wel nagedacht, maar toch vrij snel geboekt.
Ik had eigenlijk nogal bezwaar tegen mijn eigen besluit. Want ik ben tegen verdere bebouwing van de kust. Wat er in Cadzand gebeurt vind ik echt verschrikkelijk.
Maar deze huisjes staan (hoe stevig ook) alleen in de zomer op het strand. In oktober moeten ze weg.
Mijn andere bezwaar gold de prijs.
Ik ben over beide bezwaren heen gestapt en zo vertrokken we afgelopen maandag, in de stromende regen, naar 'ons' huisje, nr 7.
En sliepen we maandagnacht na een spectaculaire zonsondergang, op het strand.

En dinsdagnacht ook en woensdagnacht en donderdagnacht.
Het was fantastisch en terwijl half Nederland in de narigheid zat door het weer, hadden wij helemaal niets te klagen. Die ene avond onweer was vanuit ons bed op de verdieping, prachtig te volgen.


Wordt vervolgd!

20 opmerkingen:

Wieneke zei

Wat een enig optrekje. Ik denk bij strandhuisjes aan die gevalletjes van hout in allerlei kleurtjes, maar dit is diezaain!

Hannah Bos zei

Wauw, daar droom ik nou ook mijn hele leven al van! Geweldig dat je het dan ook doet en wat een prachtig huisje!
Groet Hannah

Anita Willems zei

Ze worden steeds mooier. Die strandhuisjes. Ik snap je bezwaren wel. Soms valt het niet te verantwoorden. Zo ben ik tegen het oprekken van de stadsgrens en de bebouwing van het omliggende land. Maar tegelijk woon ik in een wijk waar precies dát mee gebeurd is.

Willy zei

Dit is wel heel speciaal. Goed dat je toch geboekt hebt.

Matroos Beek zei

Bertie, wat prachtig zijn die huisjes toch hé. Ik woon er vlakbij en het is ook mijn droom om er eens te overnachten.
Helaas zitten we hier dus wel met angst voor het volstouwen van deze ongerepte kustlijn. Want dat is wat er aan het gebeuren is. Cadzand werd onherkenbaar. Men is in zee gegaan met Compagnie Knokke Zoute. Ga daar maar eens naar de kust kijken - over de grens - en je weet genoeg.... Wij wonen nog steeds op een stukje ongerept, maar de plannen liggen klaar voor 400 vakantiehuisjes en duincamping voor en achter het huis. Zou je geloven dat we daar helemaal niet zitten op te wachten? We kwamen hier wonen voor het ongerepte, het authentieke. We zien wel wat het wordt...

Kitty zei

We hebben jarenlang van half april tot half september op het strand geslapen/gewoond, tussen Zandvoort en Bloemendaal. Dus ik ken het gevoel van slapen gaan en wakker worden met de ruisende zee, de geur enz. Maar dit is toch wel andere koek. Ziet er heel aantrekkelijk uit.

Marthy Berends zei

Wat een gaaf strandhuis. Lijkt me heerlijk om hier wakker te worden.

Vlimbouter zei

Dat moet heerlijk zijn: de zonsondergang zien en ontwaken pal op het strand!
Maar ik hoop met jullie mee dat men in Nederland wat omzichtiger met de kustlijn omgaat.
Hier in Vlaanderen hebben we een verschrikkelijk lelijke kustlijn, volgestouwen met de meest afzichtelijke appartementsblokken. Zo jammer...

Lidwien Bruin zei

Wat ontzettend bijzonder, Bettie! Ik ben benieuwd naar je foto's.

Jeanette Renting zei

Ziet er geweldig uit. Lijkt me een heerlijke ervaring.

Inge zei

Maar da's een mooi strandhuisje!

Marleen zei

Ik durf het bijna allemaal niet te vragen, maar oké...Wat gebeurt er dan in "mijn" Cadzand allemaal?? Zoveel mooie herinneringen daar tijdens de vakanties! Enne...waar was dit? Hoe te boeken??

Marleen zei

(oh laat maar...al gevonden.. gaat het niet worden #6personen #prijs #volgeboekt)

Ageeth Mooij zei

Oh, wat mooi!

Mrs. T. zei

Dat ziet er wel supergaaf uit zeg.

Onlie Mie zei

Oooh wat zijn deze mooi... ik zag al zo van die strandhuisjes in Nieuwvlietbad maar deze zijn nog toffer. Dat moet zo zalig zijn op het strand... ik ben stikjaloers! En zo nog voor het hoogseizoen is dat helemaal prachtig! Gelukzak! :-)

Els04 zei

oh, wil ik ook!
wow!

Villa Zeezicht zei

Het állermooiste wat er is; wat heerlijk dat jullie dat toch hebben gedaan! En ook zo leuk, dan zaten wij vroeger op dezelfde school, haha! Lieve groet!!

Petra zei

Heerlijk om wakker te worden aan zee! De huisjes zien er zeer aantrekkelijk uit idd...sfeervol ingericht ook. Ook begrijp ik de angst van het volstouwen van de kust...oeff...kijk maar hier in Scheveningen. En het wordt steeds meer...vroeger was na het seizoen het strand weer lekker leeg...nu zijn er al steeds meer strandtenten die ook s winters kunnen blijven staan. Ook zijn er woeste plannen voor het Stille strand...ik wil er niet eens naar luisteren ;) Deze huisjes zijn rap volgeboekt zie ik...oohhh vanuit je bed de zee in..hoe fijn is dat!!! Lieve groet Petra

Alet Venhuizen zei

Oh dat ziet er prachtig uit!