Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 maart 2014

Kamerlinde

Al jarenlang proberen wij een kamerlinde in de kamer (ja natuurlijk in de kamer, waar anders?) te hebben. Ik vind het zo'n prachtige plant, dat lichte groen, de zachtheid van het blad. Je ziet hem soms wel eens in een of ander woontijdschrift. Geeft cachet aan de kamer, vind ik.
Bij ons stond-ie ook wel eens groen te wezen hoor, maar dat duurde dan een paar weken en dan viel het eerste blad, gevolgd door alle andere bladen.
'Dat doen we nooit meer' zeiden we dan, maar ja, als we er dan weer een zagen in een bloemenzaak gingen we toch weer voor de bijl.
En nu voor het eerst in jaren, hebben we er een die het doet. Ik bemoei me er helemaal niet mee. Frits heeft de totale verzorging op zich genomen en dat werkt.
Er valt ook nu wel eens een blad. Maar dan verschijnt er als door een wonder ook weer een nieuw blad. Kijk hoe schattig.
Zo lang als nu (ik denk een half jaar) heeft er nog nooit een het volgehouden. Hij is aan de onderkant nogal kaal, maar daar klaag ik niet over. Voor je het weet heeft-ie het gehoord en geeft er de brui aan. Moeten we niet hebben!

3 opmerkingen:

Jacqueline zei

Ook ik heb geprobeerd om hem in leven te houden. Vind het om dezelfde reden als jullie ook zo'n mooie plant. Misschien moet ik ook maar vol gaan houden en gewoon doorzetten.

Marloes Kreatief zei

O ja prachtig ,maar moeilijk ,of hij doet het voor altijd ,maar zelf ook ermee gestopt hem te kopen .hier alleen maar mooie vetplanten die het altijd doen en zelfs bloeien .

Juffrouw Waardvleugel zei

Prachtige plant, maar lastig ja. Houd je mond maar dicht...;)