Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 maart 2014

Petra in Jordanië en in Leiden

Dit is Petra. Deze foto maakte ik daar, in  Jordanië en Petra is op reisgebied, denk ik het allermooiste dat ik ooit heb gezien.
Je loopt door een grote, lange smalle kloof en aan het eind van die kloof is een smalle opening en dan zie je een fantastisch bouwwerk van de Natabeeërs.
Zie je die kleine mensjes, daar op de voorgrond? Zo voel je je ook daar. Prachtig, ontroerend zelfs.
Enfin het is al lang geleden dat wij Jordanië bezochten. Ik denk in 2007. Maar nu was er in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een tentoonstelling, getiteld: Petra, wonder in de woestijn.
Daar wilden we al een hele tijd naar toe. Gewoon om de mooie herinnering op te frissen.
Maar het kwam er nu pas van. Met het boekenweekgeschenk, gratis met de trein naar Leiden. En met de museumjaarkaart + 2,50 het museum in.
Dat was genieten. Alles wat toch een beetje weggezakt was, kwam weer terug.
Wat was dat een heerlijke reis, toen. En nu dus weer een beetje.

Er was veel te zien, beelden van goden, fabeldieren, reliefs, fresco's, bewerkte zuilen, films, foto's, kortom super.

En er was nog iets extra's: Petra revisited.
Een retrospectief van het werk dat beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot maakte tijdens een decennium van wonen en werken in Petra. Prachtig, alweer.
Die vrouw woonde daar gewoon en ze mocht ze ook overal komen. Heel bijzonder om haar werk te zien en haar te horen vertellen

En als je belangstelling hebt, hier is een link: http://www.bierenbroodspot.com/articles/video-petra-revisited-with-bierenbroodspot/

Geen opmerkingen: