Totaal aantal pageviews

zondag 6 april 2014

August: Osage County

Ik had een dagje 'gewerkt' op school. Tegen half drie was ik klaar, net op tijd om naar de film te gaan die om drie uur begon. August: Osage County. Heerlijk.
Van deze film hadden we een trailer gezien en we dachten allebei dat het een film met humor was. Meryl Streep en Julia Roberts kregen een Oscarnominatie voor hun rol, dus het beloofde veel goeds.
Helaas, na tien minuten zo'n beetje kwamen we er achter, dat het niet grappig was. De drie vrouwen achter ons ook en zij stapten op. Ik had de neiging ze te volgen (buiten was het prachtig weer), maar echtgenoot wilde blijven.
Het verhaal: de drankzuchtige echtgenoot van de aan pillen verslaafde Violet ( Meryl Streep) maakt een eind aan zijn leven. Hun drie dochters komen thuis voor de begrafenis en moeten dealen met hun moeder. Daarbij hebben ze allemaal hun eigen problemen. Fikse problemen mag ik wel zeggen. Dat wordt ruzie, gedoe, gescheld.
 De dames spelen het  allemaal uitstekend. Ik kan niet anders zeggen. En ik ben ook wel blijven kijken, maar ik vond het geen fijne film. Misschien doordat ik er met andere verwachtingen zat. Dat zou kunnen hoor. Maar eigenlijk vond ik het gewoon zonde van m'n tijd. Al was Meryl Streep nog zo goed.

1 opmerking:

Juffrouw Waardvleugel zei

Kranig van je om te blijven zitten met dit weer!