Totaal aantal pageviews

woensdag 7 januari 2015

Frans Hals museum

Een hele leuke tentoonstelling zagen we in het Frans Hals Museum in Haarlem.  Emoties.
Kijken naar gezichtsuitdrukkingen op 17e eeuwse schilderijen.
En proberen of je die gezichtsuitdrukkingen inderdaad herkent. Echt leuk.
Ik had heel veel foto's gemaakt, maar toen ik keek op de site van het museum zag ik een filmpje en als je daar naar kijkt, weet je veel meer dan ik ooit zou kunnen laten zien. Ook de openingstijden van het museum vind je er.
Dus: klik

Er was bij deze tentoonstelling een audiotour die bijzonder veel informatie gaf. Soms heb ik geen zin om met zo'n apparaat op m'n kop te lopen en kijk ik liever zelf. Maar dan zou ik toch wel veel gemist hebben. 

Ik laat tot slot één foto zien.  Van een schilderij van Dominicus van Tol. Bellenblazende kinderen.
Ik dacht niks veranderd sinds 1660.
Alleen is dit schilderij wrschlk met een andere bedoeling gemaakt. Deze: het leven kan als een zeepbel uit elkaar spatten. Het is eindig. Daar verwijzen de zandloper en het schedeltje op het schilderij naar.

Ik geloof niet dat dit schilderij nog bij de tentoonstelling hoorde.  Maar als ik hier een emotie zou moeten herkennen, dan denk ik blijdchap, pure blijdschap.

5 opmerkingen:

Chantal zei

Ik ben geen museum dier, dus kom er zelden

Mirjam zei

Hoi Bettie,
Ik lees op de website dat deze tentoonstelling er is tot 15 februari. Ik zet hem gelijk op mijn lijstje, ben weer een nieuw lijstje aan het maken met allemaal dingen die we willen doen dit jaar, in de weken dat Ben thuis is van zijn werk. Hij is steeds 2 weken weg en dan weer 3 weken thuis. Dus eens in de 5 weken willen we een museum, kasteel, tentoonstelling o.i.d. bezoeken. En Haarlem is op een kwartiertje hiervandaan, dus deze zal gelijk hoog op de lijst komen... de volgende keer als Ben weer thuis is denk ik...
Dank voor deze geweldige tip.
Liefs,
Mirjam

Tineke zei

Ik zie ook blijdschap. En dat kan ik me goed voorstellen want bellenblazen is van alle tijden en zo leuk om te doen. En het maakt dan helemaal niet uit of je jong, oud of heel oud bent. Bellen hebben iets magisch :-) Ik ga zeker het filmpje bekijken. Dank je wel voor alweer een mooie uitgaanstip!

Ingrid Orens zei

Ik zie ook een klein beetje deugnieterij op die gezichtjes :-)... Ofwel is dat het kind in mij wat wakker wordt ;-) !

Bertiebo zei

Ja, deugnieterij, dat zie ik ook, Ingrid.
En leuk dat je wat aan mijn tip hebt, Mirjam!